23948sdkhjf

Nye pakkebokse i Aalborg skal indsamle affald og reducere kørslen

I Aalborg tog de i denne uge hul på et treårigt testprojekt, der kan gøre pakkeboksen til et logistisk knudepunkt i fremtidens bysamfund.

Rundt omkring i kommunen er der nemlig blevet sat 50 nye pakkebokse op, der udover afsendelse og modtagelse af pakker, også kan bruges til håndtering af tekstiler og farligt affald ved hjælp af et nyt digitalt logistiksystem. Samtidig skal systemet reducere unødig kørsel.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Homerunner, der står bag teknologien i de nye pakkebokse.

- Der er i første omgang indkøbt 50 bokse til projektet, hvoraf 32 nu er aktive. Vi forventer at aktivere yderligere ti bokse i Nørresundby, så snart vi har den endelige godkendelse fra boligforeningerne og har opfyldt alle kommunale krav, forklarer Asbjørn Drechsler, Chief Circular Solutions fra Homerunner.

- Vores mål er at have 45 boksanlæg i drift i den nærmeste fremtid. De sidste fem vil blive anvendt til testscenarier, hvis der er noget nyt, vi ønsker at prøve af.

Når affaldet er deponeret i en af boksene, signalerer den automatisk behov for tømning. Køretøjet, som ankommer for at tømme boksen, er koblet op på systemet, så der er sikret en optimal koordinering med andre planlagte leverancer eller afhentninger i området.

Målet med boksprojektet er at reducere unødig kørsel i kommerciel trafik ved at udnytte den eksisterende kapacitet i varevognene.

Da boksene også skal bruges til indsamling af farligt affald fra etageejendomme, er de strategisk placeret tæt på en række boligforeninger og ejerforeninger. Det skal gøre det nemmere for beboerne at tænke miljøvenlig affaldshåndtering ind i hverdagen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094