23948sdkhjf

DFDS bestiller yderligere 100 el-lastbiler

DFDS bestiller yderligere 100 nye elektriske lastbiler fra Volvo Trucks, der skal køre på tværs af hele Europa. Dermed bliver virksomhedens flåde af el-lastbiler fordoblet.

Der oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

- Vi er fast besluttede på at sætte skub i omstillingen til mere bæredygtig vejtransport, og de nye el-lastbiler understreger, at vi sætter handling bag vores ord, udtaler virksomhedens logistikdirektør, Niklas Anderson.

DFDS bestilte den første ordre på 100 elektriske lastbiler i oktober 2021 og tilføjede yderligere 25 lastbiler to måneder senere. I dag kører 95 af lastbilerne på vejene i Sverige, Danmark, Litauen, Belgien og Holland, mens yderligere 30 vil blive leveret i 2024.

Den nye bestilling af lastbiler vil gradvist blive sat i drift i de markeder, hvor DFDS allerede bruger elektriske lastbiler. På sigt er det dog også meningen at DFDS vil udvide den elektriske transport til nye markeder som Storbritannien, Irland og Norge.

På nuværende tidspunkt har DFDS 15 el-lastbiler og 52 elektriske køletrailere i Danmark. Inden 2030 skal 25 pct. af virksomhedens samlede flåde være elektrificeret.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062