23948sdkhjf

Luftfragten blomstrer - men raten styrtdykker på én særlig rute

Det har været en god start på 2024 for den globale luftfragt.

En buldrende kinesisk efterspørgsel på e-handel og problemerne for containertransporten i Det Røde Hav har ført til en vækst på hele 11 pct. sammenlignet med samme periode i 2023.

Det viser de seneste tal fra analyseplatformen Xeneta.

På en særlig rute, går det dog den modsatte vej. Efterspørgslen på luftfragt over Atlanten er nemlig faldet med 4 pct. sammenlignet med 2023. Samtidig er kapaciteten steget med 4 pct.

Den stigende udbud af kapacitet kombineret med en faldende efterspørgsel har ført til et voldsomt dyk i fragtraten, og i februar måned var prisen på luftfragt over Atlanten 27 pct. lavere end samme måned året forinden.

Ifølge Xeneta vil udviklingen sandsynligvis fortsætte hen over sommeren. Sidste år førte stigende efterspørgsel på flyrejser over Atlanten nemlig til, at kapaciteten steg i løbet af foråret og sommermånederne. Samme udvikling forventes i år, og det vil presse priserne yderligere ned.

I forhold til den faldende efterspørgsel, bemærker analytikerne fra Xeneta, at også søtransporten over Atlanten er faldet med 4 pct. Noget kunne altså tyde på, at det er den gennerelle handel mellem Nordamerika og Europa, som er under pres.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062