23948sdkhjf

Overgangsperioden er slut: Centralt told-system lukker 1. maj

Snart skal virksomhederne bruge det nye it-system, DMS Eksport, når de eksporterer varer ud af EU. Det nuværende toldsystem bliver nemlig lukket ned fra 1. maj 2024.

Det oplyser Toldstyrelsen i en pressemeddelelse.

Udskiftningen af eksportsystemet er en del en større EU-indsats, der har til formål at øge kontrollen langs EU’s grænser og styrke digitaliseringen af de europæiske toldmyndigheder til gavn for virksomheder og borgere.

Oprindeligt skulle overgangen til DMS Eksport være sket allerede i efteråret 2023, men på grund af en række problemer blev overgangsperioden forlænget, og nu ser det altså ud til, at det nye system er klar.

Allerede nu kan man nemlig begynde at bruge DMS Eksport, og Toldstyrelsens underdirektør med ansvar for it-udvikling, Claus Bruun Johannessen, opfordrer berørte virksomheder til at begynde overgangen til det nye system i god tid.

- 1. maj lukker det eksisterende eksportsystem, og derfor opfordrer vi berørte virksomheder til at sætte tilstrækkelig tid af til at tage det det nye system i brug. For de fleste kræver forberedelserne nogle uger at gennemføre, siger Claus Bruun Johannessen, der opfordrer virksomheder.

For at lette virksomhedernes overgang til det nye system har Toldstyrelsen lanceret en digital trin-for-trin-guide.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078