23948sdkhjf

På to år er antallet af tomme lagerlokaler i Østjylland tredoblet

På knap to år er udbuddet af ledige logistik- og lagerlokaler i Aarhus og de øvrige østjyske kommuner mere end tredoblet.

Det viser nye tal fra portalen Ejendomstorvet, hvor der sælges og udlejes erhvervslokaler til danske virksomheder.

”Vi ser meget nybyggeri i Horsens, hvor byrådet har udlagt store arealer til erhverv, fx har transportkoncernen DSV bygget nyt her, forklarer Steen Storgaard Møller, som er direktør og partner hos ejendomsmægleren Nordicals og fortsætter:

Ellers kan en del af stigningen i udbudte lokaler i Østjylland forklares med et par store enkeltsager: Dels har Nemlig.com droppet at bruge sin nyopførte lagerbygning i Aarhus på 38.000 kvadratmeter og har i stedet sendt den på markedet, dels er Danfoss flyttet fra 19.000 kvadratmeter lager- og produktionslokaler i Aarhus til fordel for nybyggeri i Silkeborg.

En anden forklaring på det øgede udbud er den voldsomme vækst i nethandelen og de omfattende forsyningsproblemer under coronapandemien. Begge dele satte nemlig gang i omfattende nybyggeri i området.

”Selv om udbuddet er steget til knap tre procent, er det historisk set stadig et ret lavt niveau, og med det omfattende – og tiltrængte – nybyggeri det seneste par år, kan udbuddet godt stige lidt de kommende kvartaler. Måske til omkring 3½ procent, men nok ikke til 4 procent og slet ikke til de højder, vi oplevede under finanskrisen. Vækstforudsætningerne for virksomhederne er fortsat ganske fornuftige,” pointerer Steen Storgaard Møller.

Østjylland inklusive Aarhus har i alt knap 13,5 mio. kvadratmeter til lager, logistik, produktion eller værksteder – det svarer til godt en sjettedel af landets samlede lagerarealer.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.865