23948sdkhjf

DFDS får ny finansdirektør

Karen Dyrskjøt Boesen er blevet udnævnt som ny finansdirektør for DFDS. Hun afløser Karina Deacon efter hendes tilbagetræden i november 2023.

Det oplyser DFDS i en pressemeddelelse.

Karen Dyrskjøt Boesen kommer vil slutte sig til Torben Carlsen i koncernens Executive Board samt i Executive Management Team.

- Jeg er meget glad for at byde Karen Dyrskjøt Boesen velkommen til DFDS. Karens kombination af finansielle, forretningsmæssige og ledelsesmæssige færdigheder vil være en stor fordel for os, mens vi fokuserer på at realisere vores strategiske ambitioner om at frigøre værdi og gennemføre en grøn omstilling, siger Torben Carlsen, administrerende direktør.

En lang opsigelse

Karen Dyrskjøt Boesen afløser Karina Deacon, der i november meldte ud, at hun ønskede at forlade jobbet. Hun gav sig selv en lang opsigelse og ville senest forlade DFDS ved udgangen af juni, hvilket nu rimer fint på, at Karen Dyrskjøt Boesen tiltræder 1. juli.

Karina Deacon begrundede sin opsigelse med, at hun ville afsøge andre karriereveje.

- DFDS står på træsklen til en ny strategiplan frem mod 2030. Det har givet anledning til at reflektere over min fremtid, og jeg vil træde tilbage nu og rette mit fokus mod bestyrelsesarbejde (uden for organisationen, red.). Jeg har nydt mine fire år i DFDS. Det er en dynamisk virksomhed, altid på vej og med gode folk, siger Karina Deacon.

Karina Deacon har været i DFDS siden 2020. Hun kom fra en stilling som CFO i Nilfisk Holding.

Baggrund i energisektoren

Karen Dyrskjøt Boesen kommer fra en stilling som Group CFO hos Sonnedix, der er en førende international producent af vedvarende sol- og vindenergi.

- Jeg synes, det er et meget spændende tidspunkt at blive en del af DFDS, som er på en bemærkelsesværdig vækst- og transformationsrejse. DFDS har påbegyndt den grønne omstilling, og som kommende fra en producent af vedvarende energi er dette en rejse, jeg brænder meget for, og jeg ser frem til at anvende mine indsigt og erfaring, mens jeg leder an i opfyldelsen af DFDS’ finansielle ambitioner, siger Karen Dyrskjøt Boesen.

Ifølge pressemeddelelsen vil Karen Dyrskjøt Boesen fokusere op at opfylde de finansielle ambitioner, der er fastsat for 2026 og på DFDS’ grønne omstilling.

Karen Dyrskjøt Boesen tiltræder stillingen 1. juli 2024.

CV: Karen Dyrskjøt Boesen

2021 – juni 2024: SONNEDIX, Group CFO

2018 – 2021: TOTAL, Country Manager, Total Myanmar. CFO Total E&P UK & Vice President, Finance, Total Group
2008 – 2018: MAERSK OIL, CFO,
1998 – 2008: DONG ENERGY, Vice President, E&P Commercial

Bestyrelsesposter
2022 – nu: GREEN HYDROGEN SYSTEMS

Uddannelse
MSc, Business Administration and Commercial law (cand.merc.jur.), Copenhagen Business School

Artiklen er en del af temaet Navnenyt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094