23948sdkhjf

Norwegian har skruet op for sommerkapaciteten

Norwegian havde markant flere pladser til salg i april, men kunne ikke fylde helt fylde flyene op

Kampen om sommerpassagererne er så småt begyndt for flyselskaberne, der efter de traditionelt magre vintermåneder ser frem til at sende millioner af flyrejsende på sommerferie.

Derfor er der også skruet op for kapaciteten flere steder, blandt andet hos Norwegian-koncernen, der foruden luftfartsselskabet Norwegian også omfatter det mindre norske selskab Widerøe.

På koncernplan var der i april måned 18 procent flere sædekilometer til salg end i samme måned sidste år takket være de 14 ekstra fly, som blev taget i drift.

Og selv om passagertallene voksede med 13 procent til 2,2 millioner passagerer, gik belægningsprocenten 2,8 procentpoint tilbage.

Samtidig faldt de gennemsnitlige billetpriser med syv procent. Noget af tilbagegangen kan dog formentlig forklares med, at påsken faldt tidligere i år end sidste år, og at sammenligningstallene derfor er i den høje ende.

Norwegians sommerprogram omfatter i år 47 nye ruter, hvoraf en del af dem forbinder Danmark med det øvrige Europa.

Norwegian flyver nu blandt andet til Malaga fra Billund og Aarhus, ligesom der også er åbnet ruter fra Danmark til byer som Valencia og Milano.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.895