23948sdkhjf

Mineselskab investerer i nye togvogne efter afsporinger

Problemerne på den svenske Malmbane tvinger nu mineselskabet LKAB til at investere i nye togvogne

Det svenske mineselskab LKAB har bestilt 20 nye malmtogsvogne fra producenten Kiruna Wagon. 

Det fremgår af en pressemeddelelse. 

Investeringen har til formål at erstatte de vogne, der blev beskadiget efter to voldsomme afsporinger på Malmbanen i det nordlige Sverige der fandt sted denne vinter.

De 20 nye vogne kommer oven på en ordre på 100 malmtog, som mineselskabet bestilte i 2022.

- Ud af de første 100 vogne har Kiruna Wagon indtil i dag leveret 40, som nu er i drift. Vi modtager ​​2-4 nye vogne fortsætter hver uge. Den sidste af de 100 vogne forventes at blive leveret i efteråret, og produktionen af de 20 ekstra vogne, som LKAB nu har bestilt, vil begynde umiddelbart efter. De forventes at blive leveret mellem oktober og december 2024, skriver virksomheden.

Afsporingerne har også skabt flaskehalse i mineselskabets transporter af jernmalm, og siden transporten på Malmbanen blev genoptaget har LKAB arbejder ivrigt på at effektivisere strømmen i leverancerne. Gennemsnittet per dag er på 10 fuldt læssede malmtog til Narvik havn, men vedligeholdesarbejdet på jernbanen udfordrer stadig mineselskabet. 

- Vedligeholdelsesperioden på Malmbanen er allerede startet, da vedligeholdelsesforanstaltningerne er mere omfattende end tidligere, og derfor er det mere udfordrende for LKAB at opretholde samme leveringstempo som i de seneste uger, siger Caroline Wiss, administrerende direktør for LKAB Malmtrafik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094