23948sdkhjf

Mærsk opjusterer forventningerne med flere milliarder

Mærsk forventer nu at tjene op til tre milliarder dollar i år, efter at fragtraterne er begyndt at stige

Fragtraternes himmelflugt de seneste måneder får nu Mærsk til at løfte sin forventning til driftsresultatet med 3 mia. dollar - svarende til 20,5 mia. kr.

Det oplyser selskabet i en børsmeddelelse mandag aften.

Forventningen er dermed en driftsindtjening på mellem 1 og 3 mia. dollar - det svarer til mellem 6,8 og 20,5 mia. kr. Før var det bedste scenarie at tjene et rundt nul.

Fragtraterne er steget, især som følge af situationen i Det Røde Hav, hvor angreb fra Yemens houthibevægelse har sendt skibene syd om Afrika i stedet.

Men også uventet stor efterspørgsel og udstyrsmangel har betydet, at der er taget kapacitet ud af containermarkedet, og rederierne har derfor øget priserne.

Containerfragt trækker op igen

- Udviklingen sker gradvist og forventes at bidrage til et bedre finansielt resultat i andet halvår af 2024, skriver Mærsk i meddelelsen.

Raterne nåede forleden deres højeste niveau siden 2022 og ventes at stige yderligere de kommende uger, vurderer flere analysehuse. 

I første kvartal endte selskabet med et overskud på 208 mio. dollar. Men mens de fleste andre store rederier tjente penge på deres containerfragt, måtte Mærsk aflevere førstekvartalsregnskab med tab i sin Ocean-forretning. 

Nu er det så containerforretningen, som ventes at trække op. Mandagens opjustering kommer med et forbehold for de fortsat store bevægelser på markedet for containerfragt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094