23948sdkhjf

Global alliance vil hæve temperaturen for køletransporter

Et nyt globalt initiativ forsøger at gøre op med årtiers standardtemperatur på -18 °C for frosne fødevarer.

Initiativet går under navnet “Move to -15°C”, og består af en koalition af logistikvirksomheder og transportkøbere, der ønsker at sænke standardtemperaturen til -15 °C for at reducerer CO2-udledningen fra køletransporter.

I spidsen står logistikvirksomheden DP World, men også danske virksomheder som Mærsk og Danish Crown har tilsluttet sig initiativet. Senest er Blue Water Shipping så også besluttet sig for at indgå i samarbejdet. 

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

- Vi har indgået et samarbejde med Move to -15 for at give vores kunder mulighed for aktivt at reducere deres CO2-fodaftryk på en enkel måde, forklarer Frank Madsen, der er Senior VP, Reefer Solutions hos Blue Water.

. Det koster ikke kunden noget at ændre temperaturen fra -18 °C til -15 °C, og undersøgelser viser, at denne ændring kan have en betydelig miljøpåvirkning uden at gå på kompromis med fødevaresikkerheden, fortsætter han.

Lavere omkostninger og besparelser

Move to -15°C blev grundlagt efter offentliggørelsen af rapporten Three Degrees of Change. Her nåede forskerne frem til at det var muligt at spare 17,7 mio. ton CO2 om året, ved at hæve temperaturen med tre grader.

Samtidig vil man kunne reducere omkostningerne med mellem 5 og 17 pct.

- Ved at redefinere temperaturgrænserne kan vi få en betydelig indflydelse på reduktionen af CO2 i de globale forsyningskæder, udtaler Thomas Eskesen, formand for initiativet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062