23948sdkhjf

Flere anholdt ved demonstration foran Mærsks domicil

Et antal personer er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf om husfredskrænkelser

Københavns Politi har fredag morgen anholdt og sigtet flere personer i forbindelse med en propalæstinensisk demonstration ved Mærsks domicil på Esplanaden i København, oplyser vagtchef Martin Kajberg fra Københavns Politi.

- Vi har foretaget flere frihedsberøvelser, og der er også rejst sigtelser for husfredskrænkelse, fortæller Martin Kajberg.

Politiet fik anmeldelsen om demonstrationen klokken 07.28, og kort før klokken 09 fredag er meldingen fra vagtchefen, at politiet fortsat arbejder på stedet.

Vagtchefen oplyser ikke, hvor mange demonstranter der er på stedet, ligesom han heller ikke oplyser, hvor mange anholdte der er.

Straffelovens bestemmelse om husfredskrænkelse bruges, når nogen uden tilladelse trænger ind på privat grund. Almindeligvis er straffen en bøde, men strafferammen går op til et halvt års fængsel.

I sager, hvor der foreligger såkaldt særligt skærpende omstændigheder, går strafferammen op til seks års fængsel. Sådanne omstændigheder kan for eksempel være ulovlig indtrængen med henblik på at skaffe erhvervshemmeligheder.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078