23948sdkhjf

Mærsk trækker sig fra budkrig om tysk speditør

DSV er sammen med to andre potentielle købere stadig med i kapløbet om at overtage DB Schenker

A.P. Møller - Mærsk trukket sit bud i land, og er ikke længere en del af den kreds af potentielle købere, der ønsker at overtage det tyske speditørselskab DB Schenker.

Det skriver Reuters.

Beslutningen sker ifølge mediet, efter at Mærsk har set nærmere på et potentielt køb og i den forbindelse har identificeret "udfordringer i forhold til en integration".

- Vores undersøgelse bekræftede, at DB Schenker er en interessant virksomhed. Men den grundige gennemgang identificerede også områder med udfordringer fra et integrationsperspektiv, lyder det fra rederiets administrerende direktør Vincent Clerc.

- I sidste ende konkluderede vi, at et opkøb af DB Schenker ikke ville være det rigtige for vores virksomhed på nuværende tidspunkt.

DSV er stadig med

DB Schenker blev officielt sat til salg i slutningen af sidste år af virksomhedens nuværende ejer, Deutsche Bahn.

Rygterne om salget har dog svirret længe, men Mærsk har hele tiden afvist at være interesseret. I foråret vendte virksomheden så pludselig på en tallerken, og meldte ud, at de alligevel så med interesse på opkøbet. 

Rederiet blev imidlertid ikke spået de bedste chancer af analytikerne. Blandt andet mente Sydbanks senioranalytiker, Mikkel Emil Jensen, at DB Schenker ville stå for meget i kontrast til resten af Mærsks opkøbshistorik. 

- Mærsk tidligere opkøb har været med henblik på at købe en mindre virksomhed, som de skalere op med deres eget kundekartotek. De køber ikke for at få stor volume og skabe synergier på samme måde, som DSV gør. Samtidig har Schenker en helt anden størrelse end de opkøb, som Mærsk tidligere har foretaget, forklarede han dengang. 

Derfor kommer det måske ikke som den store overraskelse, at Mærsk i dag har trukket sit bud tilbage.

Ifølge mediet Bloomberg er både danske DSV, det statsejede saudiarabiske rederi Bahri samt et konsortie bestående af en række kapital- og investeringsfonde stadig med i kapløbet om at overtage den tyske speditionskæmpe. 

Ifølge en række medier har ingen af de potentielle købere budt under 15 mia. euro.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064