23948sdkhjf

Aarhus Havn: Kritikere inviteres med til temamøder

Aarhus Havn har mødt kritik for planerne om at udvide havnens arealer betydeligt, men nu skal temamøder bløde op på det spændte forhold

Kritikerne af udvidelsen af Aarhus Havn bliver nu inviteret med til to temamøder om planerne og konsekvenserne af havneudvidelsen. Efter planerne skal Aarhus Havn udvides med 105 hektar ud i Aarhusbugten. Det fortæller stiften.dk.

Læs også: Fronter trukket op i hård debat om Aarhus Havn

I første omgang afholdes møde med en lukket kreds af interessenter med fokus på behovet for udvidelsen og indholdet i miljøkonsekvensrapporten. Desuden skal landskab og visuelle forhold også vendes. Senere kommer et åbent møde, der har fokus på klima, CO2-udledning samt havmiljø. Den nye model for borgerinddragelse i beslutningsprocessen modtages positivt, selvom det ikke alle, der er helt tilfredse.

En af dem er Svend Erik Kristensen fra bevægelsen Beskyt Aarhusbugten:

- Det er positivt, at de inddrager os på den måde. Det vil jeg gerne rose. Men jeg er lidt frustreret over, at de ikke sætter de alternative forslag til en havneudvidelse på dagsordenen, så de forslag kan få en seriøs behandling. Grenaa Havn burde også have været repræsenteret til mødet, fordi den kan være en del af løsningen på pladsproblemer i Aarhus Havn, siger Svend Erik Kristensen til stiften.dk.

Efter sommerferien gentages de to temamøder og senere samles der op på en borgerkonference. Materialet fra møderne kommer til at indgå i indstillingsmaterialet til byrådet, der ifølge stiften.dk forventer at behandle sagen inden årets udgang.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Se kortet: Her skal man betale km-afgift
Techkomet rykker til USA: Vil være tættere på kunder og leverandører
Femern giver kun sølle skifte i godstransport til jernbanen
Blue Water udvider i Oceanien
Hvor bliver ladestanderne til lastbiler af?
Trods geopolitik: Mærsk-topchef vil investerer mere i Kina

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25