23948sdkhjf

Hirtshals banker endnu en milepæl i plan om at udvide havnen

Omkring 200 borgere deltog i et borgermøde om udvidelsen af Hirtshals Havn i Multihallen på Nordsøen Oceanarium torsdag aften.

Forholdene bliver for eksempel bedre for rederierne og hele transportsektoren havnedirektør Per Holm Nørgaard

Fremmødet vidner om, at der er stor interesse for havneudvidelsen, som kræver store investeringer i de kommende år, konstaterer havnedirektør Per Holm Nørgaard i en meddelelse. 

- Jeg har mærket stor opbakning fra byrådet i Hjørring Kommune, og jeg fornemmer også en positiv stemning i forhold til havneudvidelsen blandt borgere og virksomheder. Det er jeg naturligvis meget tilfreds med, for det er helt afgørende for projektet, at både borgere, virksomheder og politikere bakker op om et projekt, der får så stor betydning for Hirtshals, Hjørring Kommune og hele landsdelen – blandt andet fordi vi vil arbejde målrettet på at skabe flere arbejdspladser på havnen, siger han.

Den planlagte havneudvidelse skal forbedre forholdene for de virksomheder, der allerede er på havnen samtidig med, at havnearealet bliver mere attraktivt for nye virksomheder. 

Konkret omfatter havneudvidelsen blandt andet en ny indsejling og et ydre forhavnsbassin, som gør det muligt for større skibe at anløbe Hirtshals Havn, og der skal etableres større opmarch- og erhvervsarealer.

- Forholdene bliver for eksempel bedre for rederierne og hele transportsektoren, når de skal planlægge logistik- og distributionsløsninger, og efter udvidelsen får vi også plads til, at nye virksomheder kan slå sig ned på Hirtshals Havn, siger Per Holm Nørgaard.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063