23948sdkhjf

Nu vil Ancotrans også køre elektrisk

A/S Anders Nielsen & Co (Ancotrans) har underskrevet en hensigtserklæring om at erhverve 10 elektriske Volvo FH-trækkere i løbet af foråret 2023.

- Jeg har selv prøvekørt en af el-lastbilerne, og jeg er sikker på at kørekomforten kommer til at glæde rigtig mange chauffører i fremtiden, siger Anne Kathrine Steenbjerge, CEO i Ancotrans.

- Elektriske køretøjer bliver uden tvivl en del af fremtidens tunge transport, og vi ser frem til at tage hul på denne vigtige omstilling.

Ancotrans har valgt at investere i 4×2 trækkere med luftaffjedrede aksler og med totalvægt på 44 ton. Ifølge Volvo har lastbilerne en rækkevidde på op til 300 km. på en opladning. Opladningstiden er 9,5 timer med vekselstrøm (43 kW) eller 2,5 timer med jævnstrøm (250 kW).

- Vi er stolte og glade for samarbejdet med Ancotrans, siger Joakim Nilsson, forretningsudviklingschef i Volvo Danmark.

- For de fleste kunder føles det som et stort spring at skifte til el, men for Ancotrans har det været helt naturligt. Ancotrans har løbende afprøvet flere alternativer på deres nordeuropæiske markeder, og vi ser frem til et spændende samarbejde med Ancotrans om elektriske køretøjer.

En af landets ældste

Ancotrans er en af landets ældste familieejede transportvirksomheder. I dag er det femte generation, der står i spidsen for den store transportvirksomhed, der blev grundlagt i 1882.

Ancotrans har 250 egne lastbiler og 450 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Hamborg, Rotterdam, Helsingborg, Aarhus, Odense, Göteborg, Köln og Aalborg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109