23948sdkhjf

Flere tester leverancer med droner

At udføre leverancer med droner - i stedet for biler eller lastbiler - reducerer både leveringstid og CO2-udledning. Derfor bliver det for tiden testet droner i stor stil.

Senest er Bring også begyndt at teste leverancer med droner. Der sker i Norge, hvor man for virksomheden Snåsavann leverer vandprøver til Nemko Nordlab i byen Namsos nord for Trondheim.

Afstanden fra Snåsavann til Namsos er 51 kilometer - og vandprøverne er tidligere kørt med bil og lastbil. De vandprøver, der leveres, er afhængige af, at de kommer til laboratoriet inden for kort tid.

- Med denne test vil vi undersøge mulighederne for at benytte ny teknologi til levering af post og pakker, siger Kenneth Tjønndal Pettersen, pressechef for Poten Norge, der ejer Bring.

- I dag er der både tekniske og juridiske forhold, som gør, at droneleverancer ikke kan gennemføres i stor skala. I denne dronetest var vi heldige, at en af vores kunder ville deltage, så vi benyttede lejligheden. Det giver os meget værdifuld erfaring.

Hurtigere og renere

- I den aktuelle leverance reducerede vi rejsetiden med 34 procent og CO2-udledningen med 95 procent, fortæller Kenneth Tjønndal Pettersen.

Den anvendte drone er udviklet af startup-virksomheden Aviant fra Trondheim, som har specialiseret sig i droneteknologi. Dronen er elektrisk og har et vingefang på 2,5 meter og en maxhastighed på 85 km/t. Lastkapaciteten på tre kilo er mere end nok til at transportere vandprøverne fra Snåsavannet til Namsos.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094