23948sdkhjf

Mærsk indgår sit 9. partnerskab om grønt brændstof

A.P. Møller-Mærsk har indgået sit 9. partnerskab for at fremskynde produktionen af grønt brændstof, som rederiets 19 bestilte klimavenlige skibe skal sejle på.

Grønne skibsbrændstoffer på globalt plan inden for dette årti vil kræve en hurtig opskalering af produktionskapaciteten for grøn metanol Emma Mazhari, A.P. Møller - Mærsk

Det oplyser rederiet i en meddelelse.

Mærsk har indgået en hensigtserklæring om at aftage grøn methanol fra det amerikanske SunGas Renewables, Inc., som ligger i Houston, Texas. Firmaet er et spin-out af GTI Energy, som er store inden for teknologi og udstyrssystemer til produktion af vedvarende brændstoffer i stor skala.

Grønt er her defineret som brændstoffer med lave (65-80 pct. reduktion) eller meget lave (80-95 pct. reduktion) drivhusgasemissioner på livscyklusbasis sammenlignet med fossilt brændstof, oplyser Mærsk.

Aftaleaftalen omfatter produktion af grøn metanol fra flere anlæg, der skal udvikles af SunGas i USA, hvorfra Mærsk har til hensigt at aftage hele mængden af grøn metanol. Det første anlæg forventes at blive sat i drift i 2026 og have en årlig produktionskapacitet på ca. 390 000 tons.

- Sikring af grønne skibsbrændstoffer på globalt plan inden for dette årti vil kræve en hurtig opskalering af produktionskapaciteten for grøn metanol ved hjælp af en række forskellige teknologier og råvareveje, siger Emma Mazhari, Head of Green Sourcing and Portfolio Management, A.P. Møller - Mærsk.

Hun påpeger, at SunGas Renewables er en strategisk partner i rederiets bestræbelser på at nå målet om netto-nul drivhusgasemissioner i 2040 i hele koncernen.

SunGas vil konvertere bæredygtigt indkøbte restprodukter fra skovbrugs- og trævareindustrien til grøn metanol.

SunGas slutter sig til otte andre strategiske partnere, der arbejder på at levere grønt brændstof til de 19 methanoldrevne containerskibe, som Mærsk har bestilt. De andre partnere er Carbon Sink, CIMC ENRIC, Debo, European Energy, Green Technology Bank, Orsted, Proman og Wastefuel.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079