23948sdkhjf

MSC afviser involvering i kokainsmugling

Nyhedsbureau beskylder MSC for at være infiltreret af søfolk fra Montenegro, der bruger MSC's skibe til organiseret kokainsmugling

MSC Mediterranean Shipping Company afviser på det kraftigste, at rederiet, der har danske Søren Toft i spidsen, på nogen måde skulle være infiltreret af søfolk fra Montenegro, der anvender rederiets skibe til omfattende smugling af blandt andet kokain. Afvisningen kommer efter nyhedsbureaet Bloomberg i sidste uge skrev, hvordan netop søfolk fra Montenegro havde formået at sikre sig hyre på MSC-skibe for at kunne gennemføre smuglerierne. Det skriver Tradewinds.

- MSC protesterer kraftigt mod Bloombergs overskriftspåstand om, at et lille antal søfarende fra Montenegro skulle have infiltreret virksomheden til brug for et narkokartel, oplyser MSC til Tradewinds,

Bloomberg fortæller i sin artikel, hvordan kartellet i årevis har arbejdet på at kunne bruge MSC's skibe til at smugle kokain og henviser til en specifik sag med 'MSC Gayane' .

Ifølge MSC er sagen med 'MSC Gayane' forlængst belyst og omtalt i medierne og har også ført til stramninger i selskabets politiker.

- Kokainhandelen har været stigende i de seneste år, og dette er et brancheomspændende problem. Alle transportformer, fra skibe til lastbiler, tog og fly, er underlagt truslen om ulovlig handel, og så længe forbruget fortsætter, vil forsyningen gennem internationale narkokarteller fortsætte, hedder det i erklæringen fra MSC, der også går i rette med, at Bloomberg hænger en hel nations søfolk ud.

- Montenegro har en lang tradition for søfart. Størstedelen af dets søfolk er ærlige, gode til deres arbejde og arbejder hårdt for at tjene til livets ophold for sig selv og deres familier. Desværre vil der altid være individer, der kan blive korrumperet af narkotikasmuglere - eller anstændige mennesker, der vil bukke under for voldelige trusler fra farlige kriminelle mod dem og deres familier. Dette er en menneskelig faktor, som det er umuligt for individuelle virksomheder at kontrollere fuldstændigt, hedder det fra MSC.

MSC-besætning anholdt i USA med enorm kokain-last

I juni 2019 beslaglagde myndighederne i Philadelphia omkring 20 tons kokain til en værdi af mere end 1 mia. USD om bord på 'MSC Gayane'. Efterfølgende blev en tidligere bokser fra Montenegro anholdt i sagen.

Flere MSC-søfolk anmeldt efter narkofund

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078