23948sdkhjf

Mærsk investerer i avanceret, grønt kølelager i Norge

Efterspørgslen på grønne køleløsninger får nu Mærsk til at investere i grønt kølelager på 12.000 kvm i Aalesund

Mærsks dekarboniseringsmål rammer nu også selskabets kølehuse, der også skal medvirkede til at sænke udledningen af drivhusgasser. Helt konkret vil Mærsk opføre et 12.000 kvm stort, grønt kølelager på Flatholmen i Aalesund i Norge.

- Vi er glade for at kunne annoncere vores første, grønne kølelager i Norge. Mange af vores kunder, især inden for skaldyrsindustrien, leder efter langsigtede partnere, der kan reducere selskabernes klimaaftryk, siger Birna Odefors, nordisk direktør i A.P. Møller – Mærsk i en meddelelse om projektet.

Kølerummet bliver blandt de største af sin art i landet og forventes at være fuldt operationelt i 1. kvartal 2024.

Det nye anlæg bliver opført i overensstemmelse med BREEAM Excellent-standarder, hvilket betyder, at der ingen direkte emissioner er fra driften.

Anlægget vil have plads til over 33.000 paller af frysehusprodukter og bliver placeret direkte på havnen i Aalesund.

- Vi er glade og stolte over at kunne facilitere en større udvikling for Aalesundsregionen. Det langsigtede forhold for Mærsk i Aalesund er konsolideret gennem denne aftale, og vi er sikre på, at det vil bringe endnu mere forretning til vores område, siger havnedirektør Ole Christian Fiskaa, Aalesund Havn i forbindelse med lanceringen af de grønne planer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078