23948sdkhjf

DSV er storfavorit til Schenker-køb

Deutsche Bahn har godkendt salget af Schenker. Forrest i feltet af købere ligger danske DSV ifølge analytiker Alexander Irving, der følger transportmarkedet tæt i analysehuset AB Bernstein.

Det skriver Finans.

Det er verdens fjerdestørste logistikselskab, der har fået et "til salg"-skilt om halsen, og hvis det er DSV, der ender med at stå som køber, så vil det sende danskerne helt i top som verdens største logistikselskab.

Alexander Irving har siden at først den tyske stat og siden bestyrelsen i Deutsche Bahn nikkede til et frasalg, gennemgået de potentielle købere.

Han peger på fem mulige kandidater, her listet efter analytikerens vurdering af sandsynlighed: DSV, CMA CGM, Deutsche Post, Kuehne + Nagel og A.P Møller Mærsk.

DSV spås som stærkeste kandidat blandt flere store europæiske virksomheder i opkøbsløbet. Det skyldes virksomhedens historik med effektiv opkøb og integrationer af store konkurrenter, lyder Alexander Irvings vurdering.

- DB Schenker kan komme til at betyde mere for DSV end for resten af de potentielle kandidater. De kan simpelthen få flere synergier ud af DB Schenker, og de har gang på gang bevist, at de kan finde ud af at opkøbe og integrere, det har vi set med fem store opkøb de sidste 20 år, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094