23948sdkhjf

Fiorini kom til tops i både ØK og Mærsk

Michael Fiorini er nok mest kendt for sin tid hos Mærsk og ØK. Nu er det interesser som golf og bridge, som tiden bliver brugt på. Den 11. januar fylder han 75.

Han har været en del af toppen i flere historiske danske virksomheder, men nu er der skruet gevaldigt ned for arbejdsopgaverne og op for hobbyerne.

I 1980'erne og 90'erne var Michael Fiorini finansdirektør i A.P. Møller-Mærsk og topchef i nu hedengangne ØK, og siden fulgte flere bestyrelsesposter.

I foråret forlod han dog de sidste bestyrelser, hvor han var formand, og han bruger nu tiden på hobbyer som golf og bridge - samt tid med familien.

Helt på pension er han dog ikke endnu, selv om han 11. januar fylder 75 år.

Han er stadig rådgiver for en norsk kapitalfond og coacher en CEO, hvor han deler ud af sine erfaringer fra toppen af dansk erhvervsliv.

Fiorini indledte sin karriere hos det store danske rederi A.P. Møller-Mærsk i 1973, samme år han blev uddannet cand.politi fra Københavns Universitet.

Her nåede han at avancere til finansdirektør, inden han i 1992 blev headhuntet til stillingen som administrerede direktør for erhvervsklenodiet ØK.

ØK (Det Østasiatiske Kompagni) var størst i 1970'erne og nogle år Nordens største virksomhed, hvor over 40.000 fik løn fra en del af koncernen.

Da Fiorini blev hevet ind, var billedet dog et andet. Selskabet var på randen af fallit, og han blev sat i spidsen for at få det på ret køl igen.

Det var en svær opgave, og en fejlslagen strategi kostede dyrt for både ØK og for Fiorini personligt, da han i 1998 blev fyret som topchef.

Siden har han været investor og haft en stribe bestyrelsesposter - blandt andet i Investering og Tryghed, EasyPark og som formand i Civiløkonomerne.

Derudover har han også været formand for bestyrelsen i Rambøll Gruppen samt for Vækstfonden. Men nu er der altså hobbyerne, der fylder.

Fødselsdagen skal fejres med en middag for familien. Privat er han gift med Lene Hørby, og sammen har de to døtre samt fem børnebørn.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078