23948sdkhjf

Iveco tester selvkørende lastbil på offentlige veje

Selvkørende lastbiltransport er måske tættere på end man umiddelbart skulle tro.

I hvert fald har Iveco netop igangsat et nyt testprogram af deres autonome lastbiler på offentlige veje i Tyskland. Det skal bidrage med data, der på sigt kan bruges til at optimere sikkerheden og effektiviteten af lastbilerne.

- Tyskland er førende og en trendsætter inden for autonom kørsel, så vi er glade for at kunne lancere vores offentlige testprogram i et land, der længe har taget teknologisk innovation og sikkerhedsløsninger til sig såsom højautomatiserede lastbiler. Dette er en vigtig fase i vores planer om at levere stærkt automatiserede lastbiler til markedet, siger Marco Liccardo, chef for Teknologi og Digitalisering hos Iveco, i en pressemeddelelse om testningen.

Lastbilen vil blive testet i forskellige typer af terræn, og testen vil løbende blive udvidet til Østrig, Italien og Schweiz

Også relevant i Danmark

For mange transportvirksomheder kan de førerløse lastbiler måske virke som en forjættende løsning på manglen på den mangel på arbejdskraft, der giver problemer i hele logistiksektoren.

Og også Håkan Jönsson, business direktør for Iveco Nordeuropa og Baltikum, mener dog stadig, at testprogrammet kan være interessant for Danmark.

- Iveco Danmark følger projektet tæt, og vi glæder os til at se selvkørende Iveco-lastbiler på vores breddegrader. Første skridt bliver de nye GSR-regler (general safety regulation) fra EU, som træder i kraft i juli 2024, hvor en række sikkerhedssystemer bliver lovpligtige, for eksempel Lane Departure Warning, træthedssensor til føreren, fartpilot, der aflæser vejskilte. udtaler han i pressemeddelelsen.

Sagt med andre ord, varer det altså formentlig et godt stykke tid inden de selvkørende lastbiler for alvor kommer til at fragte gods rundt på de danske veje.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Scan Global forventer udfordrende markedssituation
Novo Nordisk har byggeplaner ved Køge
Nye typer gods bevæger sig på Silkevejen
Coop sælger to ferskvarelagre i stor ejendomshandel
Brings varebiler er blevet endnu grønnere i 2022
K+N fremlægger grøn kurs mod 2026

Send til en kollega

0.094