23948sdkhjf

Lauritzen med rekordresultat trods udfordringer

2022 var en udfordring for Lauritzen Bulkers, men alligevel lykkedes det rederiet at lande et rekordresultat og en omsætning tæt på en milliard dollars

På trods af faldende fragtrater på 24 pct. lykkedes det Lauritzen Bulkers at hente et nettooverskud 77,3 mio. USD. Resultatet var en del mindre end de 96 mio. USD rederiet præsterede i 2021, men ifølge rederiet skyldes det omkostninger til omstrukturering på 25,3 mio. USD, der modregnes i nettoresultatet.

CEO i Lauritzen Bulkers, Niels Josefsen, er godt tilfreds med resultatet ikke mindst set i lyset af den aktuelle geopolitiske situation med krig i Ukraine, som blandt andet har fået Lauritzen til helt at trække sig fra det russiske marked.

"På trods af faldende fragtrater, der gradvist udviklede sig i løbet af året, var vi i stand til at forbedre vores økonomiske resultat sammenlignet med 2021, og vi genererede et nettoresultat på 102,5 mio. USD fra vores kerneaktiviteter i tørlast," hedder det i ledelsesberetningen og Niels Josefsen peger på, at resultatet er det bedste resultat i mere end et årti.

Rederiboss har skibe klar, men tvivler på, at der kommer gang i Ukrainsk korneksport lige foreløbigt

Den samlede omsætning landende på 929 mio. USD mod 836 mio. USD i 2021. 

Når det gælder udsigten for 2023 forventer Niels Josefsen, at den fortsat vil være præget af geopolitisk uro, men også at tørlastmarkederne gradvist forbedres i løbet af andet halvår på baggrund af den begrænsede udbudsvækst i segmentet for handysize bulkskibe.

Data drev Lauritzen Bulkers ud i et overskud på 700 millioner i 2021

"Lauritzen Bulkers er positioneret til at drage fordel af den forventede markedsfremgang i andet halvår ved at have en overvægt af laster i 1. kvartal og derefter overskydende kapacitet på åbne skibe," skriver han i beretningen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Scan Global forventer udfordrende markedssituation
Novo Nordisk har byggeplaner ved Køge
Nye typer gods bevæger sig på Silkevejen
Coop sælger to ferskvarelagre i stor ejendomshandel
Brings varebiler er blevet endnu grønnere i 2022
K+N fremlægger grøn kurs mod 2026

Send til en kollega

0.094