23948sdkhjf

Global luftfragt lukker året tæt på niveauet før pandemien

Cargo gik dog betydeligt tilbage i forhold til succesåret 2021.

I 2022 tog den globale efterspørgsel på luftfragt et betydeligt skridt tilbage i forhold til 2021, men var tæt på niveauet i 2019 før coronapandemien.

Det viser den seneste opgørelse fra den internationale luftfartsorganisation IATA.

Den globale helårsefterspørgsel i 2022 faldt 8,0 procent sammenlignet med 2021. Sammenlignet med 2019 var det et fald på 1,6 procent.

Kapaciteten i 2022 var 3,0 procent over 2021. Sammenlignet med 2019 faldt kapaciteten med 8,2 procent.

December oplevede en opblødning i præstationen: Den globale efterspørgsel var 15,3 procent under 2021-niveauerne. Den månedlige fragtefterspørgsel befandt sig under 2021-niveauerne fra marts.

2022 sluttede med blandede signaler: Globale nye eksportordrer, en førende indikator for fragtefterspørgsel, har holdt sig på samme niveau siden oktober. For større økonomier falder nye eksportordrer undtagen i Tyskland, USA og Japan, hvor de voksede. Den globale varehandel faldt med 1,5 procent i november, et fald fra en stigning på 3,4 procent i oktober.

- I lyset af betydelig politisk og økonomisk usikkerhed faldt luftfragtens ydeevne sammenlignet med de ekstraordinære niveauer i 2021, siger Willie Walsh, IATA’s generaldirektør.

- Det bragte efterspørgslen efter luftfragt til 1,6 procent under 2019 (præ-pandemi) niveauet. De fortsatte tiltag fra nøgleregeringer for at bekæmpe inflationen ved at afkøle økonomier forventes at resultere i et yderligere fald i fragtmængderne i 2023 til -5,6 procent sammenlignet med 2019. Det vil dog tage tid, før disse tiltag bider sig fast i fragtraterne. Så den gode nyhed for luftfragt er, at det gennemsnitlige udbytte og den samlede indtjening for 2023 bør forblive et godt stykke over, hvad de var præ-pandemi. Det burde give et pusterum i det, der sandsynligvis vil blive et udfordrende handelsmiljø i det kommende år, lyder det fra generaldirektøren.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye beregninger: Endnu en bombe sprænger under mærsk-motorvejen
Mens transportsektoren skriger på arbejdskraft: Bøvl med køreprøver skaber flaskehals
TikTok saver i modebranchens lange forsyningskæder
Panamakanalen i alarmberedskab: Skibstrafikken truet af tørke
Hurtigere i gang med ny lagerautomat fra Knapp
Politikere frygter at Femern-forbindelsen bliver mest for lastbiler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125