23948sdkhjf

Luftfragt viser modstandsdygtighed

Cargobranchen holder sig oppe midt i økonomisk usikkerhed.

Den globale luftfragtbranche viser modstandsdygtighed midt i den økonomiske usikkerhed.

Sådan lyder det nu fra den internationale luftfartsorganisation IATA, der med offentliggørelse af de globale fragttal for august måned kan vise et fald på 8,3 procent sammenlignet med august 2021 målt i CTK (Cargo Ton Kilometers – ét ton gods fragtet én kilometer). Dette er en forbedring mod faldet på 9,7 procent i juli.

Kapaciteten var 6,3 procentpoints over niveauet i samme måned sidste år.

- Luftfragt viser fortsat modstandskraft, siger Willie Walsh, IATA’s generaldirektør.

- Godsmængderne har, selv om de ligger under den exceptionelle præstation i 2021, været relativt stabile i lyset af økonomisk usikkerhed og geopolitiske konflikter. Markedssignalerne forbliver blandede. August bød på flere positive tendenser: oliepriserne stabiliserede sig, inflationen aftog, og der var en lille stigning i de varer, der handles globalt. Men faldet i nye eksportordrer på alle markeder undtagen USA fortæller os, at udviklingen i de kommende måneder skal overvåges nøje, siger han.

Globalt finder næsten en tredjedel af den samlede luftfragtaktivitet sted i Asien-Stillehavsområdet. Nordamerika står for 27,2 procent, Europa 22,9, Mellemøsten 13,4, Latinamerika 2,2 og Afrika 1,9 procent.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094