23948sdkhjf

11 kilo-reglen overlever

Trine Bramsen trækker lovforslag om det stærkt debatterede L 62 B tilbage.

Det bliver ikke i denne regeringsperiode, at den meget debatterede 11 kilo-regel ophæves.

Det står klart, efter transportminister Trine Bramsen tirsdag i et notat til Folketingets formand skriver, at hun ønsker at trække lovforslag L 62 B tilbage.

”Jeg skal hermed orientere om, at jeg i dag har meddelt Folketingets formand, at jeg ønsker at trække L 62 B Forslag til lov om ændring af lov om godskørsel (Ophævelse af 11-kg-reglen og hævelse af vægtgrænsen fra 2.000 kg til 2.500 kg for tilladelsesordningen for national godskørsel i varebiler) tilbage”.

Baggrund: 11 kilo-reglen har en noget broget fortid, der næsten er en Hollywood-film værdig. Først var der tilslutning i Folketinget til at afskaffe den, og så var der pludseligt ikke.

Reglen betyder, at al national transport på fremmed regning i varebiler med en totalvægt mellem 2.000 kg og 3.500 kg i dag kan fragtes uden en vognmandstilladelse, så længe hvert enkelt stykgods vejer under 11 kg.

Kritikere mener, at transportører med reglen i hånden kan spekulere i at pakke varebiler mellem 2.000 og 3.500 kg med stykgods under 11 kg, så den kan snige sig uden om tilladelseskravet om blandt andet uddannede chauffører.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rekordregnskab: Schenker redder Deutsche Bahn
Enorme isflager udfordrer forsyningskæderne i Sydgrønland
Spotrater dykker igen
Mærsk køber logistikvirksomhed i Sydafrika
"Priserne stiger i alle led af forsyningskæden"
Langsigtede containerrater under pres

Send til en kollega

0.209