23948sdkhjf

Italiensk fregat befrier besætning på bulkcarrier

Pirater var væk, da Italienske marinesoldater gennemsøgte angrebet handelsskib.

Transport Today / Transport Tidende kunne tirsdag – med Dryad Global som kilde – omtale et piratangreb i Guineabugten i weekenden mod et skib på en position 280 sømil syd for havnebyen Lome i Togo.

Det fremgik af de sparsomme detaljer at besætning havde søgt tilflugt i skibets citadel, da piraterne bordede skibe, og at besætningen var i sikkerhed.

Nu er er kommet flere detaljer frem om angrebet.

Ifølge MaritimeDanmark.dk er det bulkcarrieren Arch Gabriel, der søndag blev angrebet af pirater. Besætningen nåede at slå alarm over radioen, og det fik den italienske fregat Luigi Rizzo – der lå på en position 300 sømil syd for Lagos – til at sætte kurs mod den 200 meter lange bulkcarrier.

Da fregatten for fuld kraft nåede tilstrækkeligt tæt på bulkcarrieren, fløj orlogsskibets helikopter et bordinghold frem til skibet.

Da bordingholdet havde gennemsøgt Arch Gabriel og ikke fundet nogen pirater, kunne besætningen forlade det særlige sikringsrum og igen overtage kontrollen med skibet.

Piraterne havde ødelagt en del udstyr på skibet. Men da det var repareret, kunne Arch Gabriel og skibets besætning fortsætte sejladsen.

Det er angiveligt det første piratangreb i Guineabugten i månedsvis.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.117