23948sdkhjf

Dan-Bunkering fusionerer sig til fodfæste i Afrika

Sydafrikanske SABT bliver fusioneret ind i Dan-Bunkering.

Middelfart-selskabet Dan-Bunkering har indgået en aftale om fusion med South African Bunkering and Trading (SABT), der som navnet antyder er hjemmehørende i Sydafrika.

Fusionen træder i kraft 1. maj, og det fusionerede selskab fortsætter under navnet Dan-Bunkering.

Ifølge en pressemeddelelse fra de to parter forventes kombinationen af Dan-Bunkerings globale kompetencer med SABT's specialiserede knowhow om de afrikanske bunkringsmarkeder at give stærke synergier mellem virksomhederne til gavn for deres kunder.

Det er første gang, Dan-Bunkering får en fast fysisk tilstedeværelse på markedet i Afrika.

- Vi er stolte af, at SABT har valgt at samarbejde med Dan-Bunkering, lyder det fra Claus Bulch Klausen, adm. diretør i Dan-Bunkering.

Han fremhæver forventningerne til synergieffekterne ved fusionen med SABT, der vil kombinere Dan-Bunkerings 40 års globale erfaringer med SABT's solidt forankrede ekspertise på markedet i Afrika.

- Jeg ser frem til at komme i gang med dette næste kapitel af vores rejse sammen, siger Claus Bulch Klausen, der ser fusionen som en konsekvens af den generelle tendens hen imod konsolidering af branchen.

SABT-kontoret i Cape Town har 20 medarbejdere, som alle vil forblive den forenede virksomhed.

Administrerende direktør for SABT, Jon Hughes, ser også frem til fusionen:

- Med fusionen mellem vores virksomheder vil vi være i stand til at trække på en global tilstedeværelse, samtidig med vi kan opskalere vores forretning og videreudvikle vores tilbud over for kunder og leverandører, udtaler Jon Hughes.

Selvom Dan-Bunkering har serviceret kunder i Afrika i årtier, markerer fusionen af SABT under Dan-Bunkering-navnet, at Dan-Bunkering fremover servicere kunderne via et lokalt kontor i Afrika.

2. fusion inden for ét år

SABT-fusionen med Dan-Bunkering kommer mindre end et år efter, at LQM fusionerede med Dan-Bunkering, hvilket har styrket virksomhedens position i USA.

Dan-Bunkering har 11 fysiske kontorer på verdensomspændende lokationer, herunder København, Shanghai, Houston, Sydney og nu Cape Town med mere end 80 mæglere. Selskabet tilbyder levering fra over 3.000 bunkerlokationer.

Brød sanktioner

Dan-Bunkering blev i slutningen af 2021 dømt for flere leveringer af flybrændstof til det borgerkrigshærgede Syrien i strid med FN’s sanktioner. Flybrændstoffet endte i russiske kampfly, der deltog i den blodige borgerkrig på Assad-regimets side.

Byretten i Odense idømte selskabet en bøde på 30 millioner kroner for i 33 handler at have solgt 172.000 ton jetbrændstof til en værdi af omkring 648 mio. kr.

Derudover blev selskabet dømt til at tilbagebetale fortjenesten på omkring 15 mio. kr.

Moderselskabet Bunker Holding idømmes desuden en bødestraf på 4 mio. kr. for at have medvirket i otte af handlerne.

Direktør for Bunker Holding og bestyrelsesformand i Dan-Bunkering, Keld Rosenbæk Demant, blev idømt fire måneders betinget fængsel. Han er efter dommen fratrådt sin stilling i selskabet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.132