23948sdkhjf

37.000 nye truckdrivere til USA

Føderal aftale baner vej for 37.000 chaufførlærepladser.

Det er ikke kun i Europa, der er mangel på lastvognschauffører. I USA har problemet været stigende i mere end et årti, og det anslås, at der mangler 80.000 chauffører – måske mere. Derfor har der været massivt pres på den føderale regering for at få gjort noget ved problemet.

Nu kan sammenslutningen af vognmandsforeninger i USA (Amercian Truckers Associations - ATA) annoncere, at man har indgået en aftale med de føderale uddannelses -og beskæftigelsesmyndigheder om oprettelsen af 37.000 chaufførlærepladser.

Aftalen blev forleden underskrevet ved en ceremoni der blev overværet af arbejdsminister Marty Walsh, transportsekretær Pete Buttigieg, ATA-præsident og administrerende direktør Chris Spear og ATA-formand Harold Sumerford Jr., og FASTPORT Executive Director for Workforce Development Dave Harrison.

Softwarevirksomheden FASTPORT skal stå for organiseringen af uddannelsen af de nye chauffører.

ATA er godkendt af det føderale uddannelsesministerium som en såkaldt lærlingesponsor. Det vil sige, at ATA’s medlemsvirksomheder kan indgå lærlinge aftaler med 37.000 plus chaufførlærlinge.

Parterne vil nu iværksætte det omfattende uddannelsesprogram så hurtigt som muligt.

Globalt problem

Der er mangel på lastvognschauffører i store dele af verden. I USA og Canada er der anslået mere end 100.000 ubesatte chaufførstillinger.

Herhjemme blev tallet 10.000 ubesatte chaufførstillinger nævnt ved en høring i Transportministeriet – et tal, der dog blev betvivlet af fagforbundet 3F.

De fleste kan nok huske, at Storbritannien sidste år blev ramt af massive problemer på grund af mangel på lastvogne og chauffører – efter en stor andel af de østeuropæiske lastbiler og chaffører var blevet sendt hjem efter Brexit var trådt i kraft. Her blev det skønnet, at der manglede 60.000 til 80.000 lastvognschauffører.

Men problemet skyldes ikke bare brexit I Tyskland blev det sidste eferår anslået, at der mangler op mod 80.000 lastvognschauffører.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ikea-logistikchef: "Vi må ændre vores forsyningskæder"
Logistikvirksomhed skovler penge ind: “Vi kunne have vækstet endnu mere”
Ny sales manager til DKI Logistics
Kapitalindsprøjtning til Peak Systems
Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA
Ekspresleverandør har vokseværk

Send til en kollega

0.094