23948sdkhjf

Benny Engelbrecht trækker sig som transportminister

Enhedslistens mistillid til ministeren får konsekvenser.

Benny Engelbrecht trækker sig som transportminister.

Det oplyser han til Danmarks Radio torsdag aften kl. 20.

Udmeldingen kommer få timer efter, regeringens støtteparti Enhedslisten erklærede, at det ikke længere har tillid til transportministeren.

Baggrunden er torsdagens samråd i Transportudvalget, hvor Benny Engelbrecht beklagede forløbet omkring manglende data for CO2-udledninger ved en række kommende infrastrukturprojekter præsenteret i Infrastrukturplan 2035.

Forklaringerne var dog ikke fyldestgørende for en række partier.

- Vi ved, at ministeren i forhandlingerne sagde, at disse vigtige tal ikke fandtes og at ministeren på intet tidspunkt udleverede dem eller anerkendte eksistensen af dem, selv om de gentagne gange blev efterspurgt i pressen og mundtligt og skriftligt i forhandlingerne. Det er indlysende, at tallene ville have gjort en forskel i forhandlingslokalet. Sagen handler også om, at en minister ikke må tale usandt om eksistensen af vigtige tal i en forhandling eller må tilbageholde tal, han kender tal, når de efterspørges så direkte. Så kan folkestyret jo ikke rigtig gøre sit arbejde, og derfor har vi fra Enhedslisten hele tiden sagt, at sagen er dybt alvorlig, sagde Mai Villadsen på samrådet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125