23948sdkhjf

Tocifrede cargo-stigninger i april

Nordamerika i kraftig vækst – Latinamerika sakker bagud.

Den globale efterspørgsel på luftfragt er nu så høj, at de globale fragttal overgår niveauerne fra før coronakrisen i 2019.

I april steg den globale luftfragt med 12 procent mod april 2019, som er det år, den internationale luftfartsorganisation IATA sammenligner med, da det ikke giver mening at sammenligne med april-tallene i corona-året 2020. Efterspørgslen steg 7,8 procent mod marts 2021.

Den stærke stigning skyldes især, at Nordamerikanske fragtselskaber bidrog med 7,5 procentpoints til 12 procent stigningen. Alle andre regioner i verden – med undtagelse af Latinamerika – bidrog ligeledes til stigningen.

Kapaciteten er stadig lavere (9,7 procent) end før-covid niveauet i april 2019 på grund af den fortsatte grounding af mange passagerfly.

- Luftfragt er fortsat den gode nyhedshistorie for luftfartssektoren. Efterspørgslen er steget med 12 procent mod niveauet før krisen, og udbyttet er solidt. Nogle regioner overgår den globale tendens, især luftfartsselskaber i Nordamerika, Mellemøsten og Afrika. Den stærke luftfragtpræsentation er dog ikke universel. Restitutionen for luftfartsselskaber i den latinamerikanske region er eksempelvis gået i stå, siger Willie Walsh, IATA’s generaldirektør.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vognmænd varsler flere aktioner
Disruption: Vi er alle i samme båd
Geodis på opkøb i Schweiz
Kæmpe logistikcenter slår dørene op for virksomhederne
Postnord ser fordobling af svindel-beskeder
DSV donerer udstyr for millioner til Ukraine

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095