23948sdkhjf

Industrigods erstatter værnemidler

Der er godt gang i eksporten ud af Billund Lufthavn.

I maj fløj der 6.002 tons luftfragt gennem Cargo Center Billund, hvilket var på niveau med samme måned sidste år. Dog steg eksporten med 18,8 procent, mens importen faldt 34 procent.

Tendensen er fortsat; at mere og mere gods sættes direkte på et fragtfly eller et kurerfly i Billund fremfor at blive kørt på lastbiler til andre lufthavne i Europa.

Fragtmængderne i maj 2021 skal ses i lyset af, at Billund Lufthavn sidste år i maj modtog ti store Boeing 747 og 777 fragtfly, som kom med 1.200 tons værnemidler blandt andet til det danske sygehusvæsen. Dette har ikke været tilfældet i år, men til gengæld er værnemidlerne blevet erstattet af gods fra den danske industri, der forsat opretholder en stærk global eksport.

- Det er fantastisk at se, at Turkish Airlines Cargo samt kurererne UPS, FedEx, TNT samt DHL oplever en stærk vækst, men dette er en naturlig følge af lufthavnens placering midt i den danske industri samt ikke mindst en kraftig stigning i nethandelen, hvor Vestdanmark ligeledes spiller en central rolle, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

År til dato er der håndteret 30.295 tons luftfragt i Billund Lufthavn – en stigning på 11,6 procent. Eksporten er steget 20,6 procent, mens importen er faldet 8,6 procent.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094