23948sdkhjf

Godsvolumener op på havnen i Gøteborg

Port of Gothenburg kan melde om godsfremgang i hovedparten af havnens forretningssegmenter.

Trods påvirkningen fra Covid-19-pandemien er godsvolumenerne over kaj i Gøjeborg vokset i første kvartal 2019

Kvartalet har været præget af, at den globale samhandel er blevet påvirket hårdt af pandemien i årets første kvartal, med nye nedlukninger, øget smittespredning og mangel på skibscontainere

Men Port of Gothenburg har formået at trodse krisen i tre vigtige segmenter – container, ro-ro og billogistik, hvor godsvolumenerne er gået frem.

- Situationen nu er betydeligt mere problematisk, end den var for et år siden. Alligevel vokser mængderne i Göteborg Hamn, hvilket afspejler, hvor tilpasningsdygtig og løsningsorienteret logistiksektoren er i modgang. Alle arbejder ekstremt hårdt på alle niveauer for at imødekomme de udfordringer, der er opstået, og i Göteborg og Sverige kan vi se, at vi ved at arbejde sammen, har været ekstremt succesrige, udtaler Elvir Dzanic, Göteborg Havnemyndigheds administrerende direktør.

Størst har fremgangen i godvolumenerne været inden for ro-ro og bil-logistik. Der er håndteret 141.000 ro-ro-enheder – en fremgang på tre procent sammenlignet med samme periode sidste år.

73.000 nye køretøjer er passeret gennem havnen i første kvartal – en fremgang på ni procent.

Container

Kvartalet startede lidt tøvende, når det gælder containertrafikken gennem den store havn. Men marts blev faktisk den stærkeste måned for containeromsætningen på Gøteborg Hamn siden februar 2013. Dermed blev containervolumen øget med 1 procent for helt kvartalet.

Når det gælder passagerer og energirelaterede produkter måtte den store svenske havn notere nedgang i første kvartal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099