23948sdkhjf

CPH-luftfragt faldet med en tredjedel

Manglende belly cargo kapacitet rammer fortsat hårdt i hovedstadslufthavnen.

Med marts-tallene i hænderne kan Københavns Lufthavn (CPH) konstatere, at antallet af rejsende år til dato er faldet med 93,7 procent i forhold til 2019, mens antallet af afgange og ankomster er faldet 82,3 procent. Det skyldes, at flere selskaber har valgt at flyve, selvom efterspørgslen er lille og load faktoren - altså antallet af solgte sæder - ofte er under 50 procent.

- Den delvise nedlukning af flyruterne i Europa og på de lange distancer har betydet, at der mangler kapacitet til luftfragt. Alle passagerfly opererer med såkaldt "belly cargo" og den alene kan gøre det fornuftigt at flyve en rute, selvom der er få passagerer - og det har flere flyselskaber valgt at gøre. Det betyder, at luftfragten ind og ud af CPH kun er faldet med en tredjedel, siger kommerciel direktør i CPH, Peter Krogsgaard.

430.000 rejste igennem terminalerne hos CPH i årets tre første måneder. Det svarer til antallet af rejsende på blot fem normale dage i tiden, før Covid-19 pandemien ramte. Her var der i gennemsnit 83.000 dagligt.

- Der ser trist ud lige nu. Luftfarten er stadig helt i knæ og op mod 10.000 jobs er forsvundet i og omkring Københavns Lufthavn. Flyselskaberne har masser af sommerrejser klar i programmet. Men alt afhænger nu af vacciner, det kommende EU-coronapas, smitteudviklingen, restriktionerne og den nye genåbningsplan for hele branchen, siger Peter Krogsgaard.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094