23948sdkhjf

Regeringen parkerer Hærvejsmotorvejen

Benny Engelbrecht afviser planer om ny motorvej i det midtjyske.

Midtjyderne må spejde forgæves efter udsigten til etableringen af Hærvejsmotorvejen, som de senere år har skabt stor debat mellem tilhængere og modstandere.

Regeringen har nemlig ingen planer om at etablere ny motorvej fra Haderslev til Give og videre op gennem Jylland, som ellers har stået på ønskelisten hos en række jyske borgmestre.

I stedet ønsker Benny Engelbrecht og regeringen at styrke de eksisterende vejforbindelser i området.

Det fortæller transportministeren til Transport Tidende:

- En hærvejsmotorvejs samfundsmæssige økonomiske forrentning er dårlig, og den vil ikke løse trængselsudfordringerne. Jeg synes, vi skal styrke fremkommeligheden - især for den tunge transport igennem Midtjylland. Derfor har vi foreslået, at der skal være en opgraderet vejforbindelse, der går hele vejen gennem Midtjylland, som kommer til at betyde en markant forbedring for fremkommeligheden, siger Benny Engelbrecht og fortsætter:

- Vi laver en forundersøgelse af en opgradering af den eksisterende Rute 13, som er en rigtig træls rute at køre på. Der er rigtig mange byer, rundkørsler, steder man skal ned i hastighed og det er nærmest umuligt at overhale. Om det så bliver en 2+1 vej eller en motortrafikvej, må vi vente og se på forundersøgelsen, men det at man skal kunne komme frem uden forsinkelser med en lastbil, vil vi kunne sikre på den måde. Og det er jo også sådan, at kan man køre eksempelvis 90 km/t på en landevej, er der ikke nogen forskel på den hastighed, hvor man kan transportere sig med lastbil i forhold til motorvej, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125