23948sdkhjf

Avlsgrise til Kina gav fremgang

Flot cargo-vækst i Billund Lufthavn.

Marts blev en måned med kraftig luftfragt-fremgang i Billund Lufthavn.

Med 7.456 tons luftfragt steg tonnagen med hele 34,9 procent mod samme måned sidste år. Importen steg 13 procent, mens eksporten noterede vækst på 44 procent.

De store stigninger skyldes høj aktivitet med chartrede fragtfly. Der har blandt andet været besøg af fem store B747-jumbojets, der har fløjet avlsgrise til Kina. Aktiviteten med de chartrede fragtfly løfter niveauet for eksporten, men samtidig har de faste kurerfly også haft stor fremgang med flot vækst.

- Billund Lufthavn er bare stærke på luftfragten, og vi forventer, at 2021 kommer til at modsvare 2020 på mængden af gods, fordi der var så store mængder fragt af værnemidler i 2020, og det er uvist, om der kommer ligeså meget i 2021. Men som det ser ud nu, formår vi at holde hjulene kørende – og endda med en utrolig flot vækst. Vores fragtkompetencer bliver gang på gang valgt til, og det er vi meget stolte af, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

År til dato er der fløjet 17.959 tons luftfragt gennem den midtjyske lufthavn, hvilket er en stigning på 7,8 procent. Importen er i perioden faldet med 3,1 procent, mens eksporten til gengæld er steget med 12,2 procent.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094