23948sdkhjf

Suez-blokering ender ikke med erstatningsfest

Kreditvurderingsbureau: Suez-forsinkelser fører kun til forholdsvis begrænsede forsikringserstatninger.

Søforsikringsselskaberne vil samlet set kun blive ramt af erstatningskrav i et relativt begrænset omfang efter Suezkanalen har været lukket for trafik i godt en uge.

Det vurderer Kreditvurderingsselskabet DBRS Morningstar, der har har analyseret situationen søforsikringsselskaberne situation efter Suezkanalen har været lukket for trafik med store forsinkelser til følge.

Det fremgår af en kommentar til situationen, som DBRS Morningstar har udsendt om den forventede virkningen af Suezkanalens blokering på den globale forsikringsindustri

»Suez-kanalens blokering vil sandsynligvis have en begrænset indvirkning på den globale forsikringsindustri,« lyder det i kommentaren fra DBRS Morningstar, hvor forsikringsimplikationerne af det ultra-store containerskib Ever given, der blokerer den strategiske kanal i næsten en uge .

Megacontainerskibet Ever Given gik på grund i Suezkanalen 23. marts 2021 og blokerede for skibstrafikken i begge retninger. Ført efter en uge, 29. marts, lykkedes det at få containerskibet fri af grunden og trafikken gennem kanalen kunne genoptages samme dag. Der er dog opbygget en pukkel på op mod 400 handelskibe, der venter på at sejle gennem Suezkanalen – et efterslæb, som det kan tage en rum tid at indhente.

DBRS Morningstar skriver:

- Blokeringen kan påvirke en række søforsikringsdækninger, herunder skrog og maskiner og beskyttelse og godtgørelse, blandt andet.

- Efter DBRS Morningstars opfattelse bør forsikrede tab forblive håndterbare i betragtning af den relativt korte varighed af blokeringen, den lave forekomst af fragtforsikringer, der dækker forsinkelser og den hyppige anvendelse af undtagelser for erstatningsansvar.

- Suez-kanalens blokering kan påvirke flere forsikringspolicer i betragtning af kompleksiteten i søforsikringer og antallet af involverede parter. Den første overvejelse er, om skibet selv har lidt skade, når det strandede eller under bjærgningsoperationer, siger Marcos Alvarez, Senior Vice President og forsikringschef, og tilføjer.

- Efter DBRS Morningstar's opfattelse vil retssager sandsynligvis indgå for at afgøre juridisk ansvar for Ever Givens blokering af kanalen. Fra nu af indikerer det, at de ansvarlige partnere vil omfatte skibets ejer, dets operatør og Suez Canal Authority, som kræver, at det er lokale lodser, der styrer skibene gennem kanalen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vognmænd varsler flere aktioner
Disruption: Vi er alle i samme båd
Geodis på opkøb i Schweiz
Kæmpe logistikcenter slår dørene op for virksomhederne
Postnord ser fordobling af svindel-beskeder
DSV donerer udstyr for millioner til Ukraine

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.845