23948sdkhjf

DHL åbner kæmpe-hub i Milano

Med en investering på 110 mio. euro bliver Malpensa-hub Europas fjerde største i DHL-regi.

DHL Express åbnede for nylig selskabets nye internationale hub i Malpensa-lufthavnen i Milano.

Kurer-giganten har investeret 110 mio. euro i avanceret moderne teknologi til hubben. Herunder et nyt sorteringsanlæg og scanningssystem, der giver 12 gange så meget driftskapacitet end tidligere. Hubben skal operere over 30 daglige flyvninger og håndtere 38.000 forsendelser i timen.

Anlægget beskæftiger 900 medarbejdere - i spidsbelastningsperioder kan dette antal stige med yderligere 10 procent.

- Pandemien har ikke kun ændret vores nuværende liv, men også ændret vores fremtid. Globalisering og digitalisering spiller en afgørende rolle i den økonomiske genetablering efter Covid-19. De muliggør e-handel og grænseoverskridende handel, hvilket nærer en stigende efterspørgsel efter eksprestjenester. Med vores nye logistikknudepunkt i Italien kan vi reagere på denne stigning i efterspørgslen ved yderligere at forbinde markeder internationalt, siger Alberto Nobis, administrerende direktør for DHL Express Europe.

Med en investering på 110 mio. euro repræsenterer Malpensa en tredjedel af DHL Express’ samlede investeringer i Italien. Som det fjerde største europæiske knudepunkt slutter det sig til Leipzig, East Midlands i Storbritannien og Bruxelles.

Det blev bygget i fuld overensstemmelse med de seneste retningslinjer i Deutsche Post DHL Group GoGreen-strategien for nye faciliteter, inspireret af bæredygtighed, sikkerhed og effektivitet. Den nye dobbelte facilitet integrerer alle DHL Express-processer under ét tag, en hub, der administrerer lufttjenesten og et servicecenter til afhentning og levering af last mile.

- Malpensa Hub er flagskibet i vores styrkelsesstrategi i Italien, hvor vi har en ambitiøs investeringsplan på over 350 mio. euro med det formål at være partner for virksomheder, der producerer og eksporterer italiensk ekspertise i verden - siger Nazzarena Franco, administrerende direktør for DHL Express Italy, og tilføjer:

- På trods af pandemien er vores forretning aldrig stoppet, og vi har altid forsøgt at imødekomme virksomhedernes behov ved at støtte deres indsats især på udenlandske markeder. Lombardiet repræsenterer en tredjedel af landets eksport takket være et dynamisk iværksættersystem og meget innovative forsyningskæder som it, tekstiler, mode, luftfart, bilindustrien, og med det nye knudepunkt vil vi bidrage til væksten i italiensk eksport, siger han.

Det nye knudepunkt skal flytte ekspresforsendelser til og fra Italien gennem de nationale lufthavne i Ancona, Pisa, Napoli, til og fra Europa med transit på Leipzig, Bruxelles, Paris, Barcelona, Vitoria, London, East Midlands, Köln, Zagreb, Athen, Budapest og Thessaloniki. Derudover kan forsendelser flyttes uden for Europa til Bahrain, Seoul og Cincinnati.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063