23948sdkhjf

Stena Line: Kun få post-brexit problemer

Ingen væsentlige hindringer for fragten til og fra Storbritannien på den første dag efter brexit.

Færgerederiet Stena Line kunne sent 1. januar 2021 melde, at fragten til og fra Storbritannien stort set var foregået gnidningsfrit på den første dag efter brexit endeligt trådte i kraft.  

»I øjeblikket flyder godstrafik godt gennem vores havne over hele Storbritannien og Irland. Alle offentlige told- og lovgivningsmæssige IT-systemer fungerer godt uden rapporterede problemer,« sagde Ian Davies, der er leder af Stena Lines havneaktiviteter i UK, i en pressemeddelelse fra Rederiet.

»På nuværende tidspunkt er godsmængderne markant nede på grund af øgede lagerniveauer i forbindelse med julen og forventningen om Brexit, så det er for tidligt at drage nogen konklusioner. Men vi er tilfredse med den måde, de nye procedurer fungerer på, og forbliver forsigtigt optimistiske over, at vi, når godsmængderne begynder at stige igen, vil være i stand til at sikre den fortsatte frie bevægelighed for varer.«

Kun få problemer

»Dagen har ikke været uden problemer for nogle vognmænd, hvilket var forventet. Lejlighedsvis køretøj er blevet afvist på grund af ikke at have de korrekte toldreferencer, men de fleste er vendt tilbage senere med alt i orden og er sendt,« udtaler Ian Davies.

»Der vil være en justeringsperiode, mens virksomhederne vænner sig til de nye procedurer, så for transportvirksomheder, der ikke har afsluttet registreringer på toldsystemerne, vil vi opfordre dem til at få de korrekte referencer, inden de ankommer til check-in. Ellers får de ikke adgang til vores færgeterminaler, slutter Ian Davies.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Mærsk trækker i førertrøjen med "målebånd" til grønne IT-indkøb
Slaget er slut: Folketinget vedtager kilometerafgift
Balkan-korridor skal bane vejen for førerløs godstransport
DHL hælder biofuel på Formel1-lastbiler
Kartoffel-gate: Mistanke om protestaktion på Storebæltsbroen
Scan Global udvider med opkøb og står styrket i Europa

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109