23948sdkhjf

Fremragende afslutning på miserabelt år

Luftfragten i Billund Lufthavn præsterede flot i december.

Billund Lufthavn kan med offentliggørelsen af passager- og luftfragttallene for december måned – og således hele 2020 – se tilbage på et år, hvor passagertrafikken var helt i knæ, men hvor luftfragtbranchen formåede at redde lidt af værdigheden.

Årets sidste måned endte for 2020 usædvanligt med en fremgang i luftfragtmængderne sammenlignet med samme måned 2019. Med håndteringen af 6.067 tons cargo steg mængderne med 5,5 procent. Importen gik tilbage med 9,9 procent, mens eksporten til gengæld steg 12 procent.

De flotte december-tal ændrede dog ikke ved, at den samlede håndtering af luftfragt i 2020 noterede en tilbagegang på 9,3 procent eller 6.915 tons. Importen faldt i årets løb med 8,3 procent, mens eksporten faldt 9,8 procent.

- Vi har slået fast, at vi er effektive til at håndtere luftfragt i Billund Lufthavn, og det er vi om noget blevet anerkendt for i et år, hvor der ikke er noget, der har lignet sig selv. Billund Lufthavn har været Danmarks luftfragtscentrum i forsyningen af værnemidler. Dét og det fine resultat for hele 2020 er vi meget stolte af, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn.

Vækstplan ikke lagt i skuffen

21.564 passagerer gik i december gennem tælleapparaterne, hvilket var et fald på 90,5 procent. 929.000 rejsende blev det til i løbet af året – en tilbagegang på 75 procent.

Billund Lufthavn betegner 2020 som ”uvirkeligt”. Året begyndte ellers godt i lufthavnen, siger Jan Hessellund:

- Vi nåede lige præcis at præsentere vores ambitiøse vækstplan, og jeg vil gerne understrege, at den på ingen måde er lagt på hylden. Billund Lufthavn er vital infrastruktur og en livsnerve i dansk økonomi. Det har ikke ændret sig, men visionen om syv millioner passagerer bliver nok lidt forskudt. År 2020 viste sig fra en anden side end forventet. Det har været et forfærdeligt, skelsættende år for så mange parter – især fordi vi har været nødsaget til at sige farvel til over 300 dygtige medarbejdere i et forsøg på at tilpasse lufthavnens drift til det aktivitetsniveau, vi forventer at se i 2021, lyder det fra Jan Hessellund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.299