23948sdkhjf

Global luftfragt i langsom fremgang

Det er fortsat kapacitetsmangel, der er den største udfordring.

Den globale luftfragtsbranche har fløjet mere eller mindre ufortrødent videre under coronakrisen. Faktisk har den haft svært ved at følge med efterspørgslen, hvilket skyldes mangel pa kapacitet som følge af, at mange passagerfly fortsat står parkeret på jorden og derfor ikke kan flyve med bellycargo.

Ifølge den internationale luftfartsorganisation IATA viser juli måneds fragttal, at global luftfragt er i stille forbedring, men fortsat betragteligt bagud i forhold til samme tidspunkt sidste år.

I årets syvende måned faldt efterspørgslen på luftfragtydelser med 13,5 procent mod samme måned året før. Det er en beskeden forbedring mod faldet i juni på 16,6 procent. Kapaciteten faldt 31,2 procent – en lille forbedring fra julis fald på 33,4 procent. Belly kapacitet faldt 70,5 procent.

- De økonomiske indikatorer forbedres, men det afspejler sig endnu ikke til fulde i luftfragten. Når det er sagt, klarer fragten sig meget bedre end passagertrafikken. Og en af vores største udfordringer er fortsat at imødekomme efterspørgslen med alvorligt reduceret kapacitet. Hvis grænserne forbliver lukkede, rejser indskrænket og passagerflåder groundet, vil luftfragtens mulighed for at holde den globale økonomi i bevægelse være udfordret, siger Alexandre de Juniac, administrerende direktør og generaldirektør i IATA.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Rekordregnskab: Schenker redder Deutsche Bahn
Enorme isflager udfordrer forsyningskæderne i Sydgrønland
Spotrater dykker igen
Mærsk køber logistikvirksomhed i Sydafrika
"Priserne stiger i alle led af forsyningskæden"
Langsigtede containerrater under pres

Send til en kollega

0.156