23948sdkhjf

Global luftfragt i langsom fremgang

Det er fortsat kapacitetsmangel, der er den største udfordring.

Den globale luftfragtsbranche har fløjet mere eller mindre ufortrødent videre under coronakrisen. Faktisk har den haft svært ved at følge med efterspørgslen, hvilket skyldes mangel pa kapacitet som følge af, at mange passagerfly fortsat står parkeret på jorden og derfor ikke kan flyve med bellycargo.

Ifølge den internationale luftfartsorganisation IATA viser juli måneds fragttal, at global luftfragt er i stille forbedring, men fortsat betragteligt bagud i forhold til samme tidspunkt sidste år.

I årets syvende måned faldt efterspørgslen på luftfragtydelser med 13,5 procent mod samme måned året før. Det er en beskeden forbedring mod faldet i juni på 16,6 procent. Kapaciteten faldt 31,2 procent – en lille forbedring fra julis fald på 33,4 procent. Belly kapacitet faldt 70,5 procent.

- De økonomiske indikatorer forbedres, men det afspejler sig endnu ikke til fulde i luftfragten. Når det er sagt, klarer fragten sig meget bedre end passagertrafikken. Og en af vores største udfordringer er fortsat at imødekomme efterspørgslen med alvorligt reduceret kapacitet. Hvis grænserne forbliver lukkede, rejser indskrænket og passagerflåder groundet, vil luftfragtens mulighed for at holde den globale økonomi i bevægelse være udfordret, siger Alexandre de Juniac, administrerende direktør og generaldirektør i IATA.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078