23948sdkhjf

Verdens største er nu i Europa

HMM Algeciras er netop ankommet til Hamborg.

Verdens største containerskib – HMM Algeciras – der har en kapacitet på hele 24.000 standard tyvefods containere (TEU) - ankom søndag aften til havnen i Hamborg, på det store skibs jomfrurejse der startede i Kina.

I Hamborg har den hamburgske containerterminaloperatørvirksomhed HHLA (Hamburger Hafen und Logistik AG) fået til opgave over de næste par dage – fra selskabets egen containerterminal Burchardkai – at losse giganten for 13.600 TEU.

- HHLA er glad for, at HMM nu kommer til Hamborg med sine største skibe. Det bekræfter, at vi har haft den rette proaktive tilgang til investeringer i nye portalkranteknologi og opbevaringskapacitet for at kunne håndtere skibe af denne størrelse i dag, siger Jens Hansen, driftsdirektør i HHLA.

HMM Algeciras er flagskibet hos det sydkoreanske rederi HMM, tidligere Hyundai Merchant Marine.

- Vi ser meget frem til at byde velkommen til HMM Algeciras her i Hamborg, siger James Kim, administrerende direktør for HMM Germany, og tilføjer, at det første anløb til hansestaden er en milepæl i de mangeårige maritime forbindelser, der har været mellem Sydkorea og Hamborg.

Angela Titzrath, bestyrelsesforkvinde hos HHLA:

- Især i tider som disse, der er fuld af økonomisk usikkerhed og global omvæltning, er pålidelige partnerskaber baseret på tillid fundamentet for økonomisk succesfuld og bæredygtig udvikling i Hamborg, siger hun.

HMM Algeciras vil lægge til kaj i Waltershofer Hafen i Burchardkai, og den forventes at afgå Hamborg onsdag eftermiddag.

FAKTA:

  • ”HMM Algeciras” er det største containerskib i verden med en kapacitet på 24.000 standard tyvefods containere (TEU). Det er cirka 300 flere TEU end MSC’s containerskibe ”Gülsün” og ”Samar”, der er verdens - nu - næststørste.
  • Skibet måler 399,9 meter i længden og har en bredde på 61,03 meter. Dæksområdet fylder 24.000 kvadratmeter.
  • ”HMM Algeciras’” sejlrute på denne jomfrurejse lyder: Qingdao-Ningbo-Shanghai-Yantian-Suez Canal-Rotterdam-Hamborg-Antwerpen-London.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109