23948sdkhjf

Verdens største er nu i Europa

HMM Algeciras er netop ankommet til Hamborg.

Verdens største containerskib – HMM Algeciras – der har en kapacitet på hele 24.000 standard tyvefods containere (TEU) - ankom søndag aften til havnen i Hamborg, på det store skibs jomfrurejse der startede i Kina.

I Hamborg har den hamburgske containerterminaloperatørvirksomhed HHLA (Hamburger Hafen und Logistik AG) fået til opgave over de næste par dage – fra selskabets egen containerterminal Burchardkai – at losse giganten for 13.600 TEU.

- HHLA er glad for, at HMM nu kommer til Hamborg med sine største skibe. Det bekræfter, at vi har haft den rette proaktive tilgang til investeringer i nye portalkranteknologi og opbevaringskapacitet for at kunne håndtere skibe af denne størrelse i dag, siger Jens Hansen, driftsdirektør i HHLA.

HMM Algeciras er flagskibet hos det sydkoreanske rederi HMM, tidligere Hyundai Merchant Marine.

- Vi ser meget frem til at byde velkommen til HMM Algeciras her i Hamborg, siger James Kim, administrerende direktør for HMM Germany, og tilføjer, at det første anløb til hansestaden er en milepæl i de mangeårige maritime forbindelser, der har været mellem Sydkorea og Hamborg.

Angela Titzrath, bestyrelsesforkvinde hos HHLA:

- Især i tider som disse, der er fuld af økonomisk usikkerhed og global omvæltning, er pålidelige partnerskaber baseret på tillid fundamentet for økonomisk succesfuld og bæredygtig udvikling i Hamborg, siger hun.

HMM Algeciras vil lægge til kaj i Waltershofer Hafen i Burchardkai, og den forventes at afgå Hamborg onsdag eftermiddag.

FAKTA:

  • ”HMM Algeciras” er det største containerskib i verden med en kapacitet på 24.000 standard tyvefods containere (TEU). Det er cirka 300 flere TEU end MSC’s containerskibe ”Gülsün” og ”Samar”, der er verdens - nu - næststørste.
  • Skibet måler 399,9 meter i længden og har en bredde på 61,03 meter. Dæksområdet fylder 24.000 kvadratmeter.
  • ”HMM Algeciras’” sejlrute på denne jomfrurejse lyder: Qingdao-Ningbo-Shanghai-Yantian-Suez Canal-Rotterdam-Hamborg-Antwerpen-London.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.188