23948sdkhjf

SAS aflyser flyvninger til Hong Kong

Flyselskabet taber trecifret millionbeløb på coronavirus.

I slutningen af januar aflyste SAS alle flyvninger til Beijing og Shanghai på grund af coronavirus-udbruddet. Nu er turen også kommet til lufthavnen i Hong Kong.

26. februar offentliggjorde flyselskabet regnskabet for første kvartal i regnskabsåret 2020, der dækker perioden november 2019 – januar 2020.

Ifølge kvartalsrapporten noterede SAS i perioden indtægter for 9,707 mia. svenske kr. mod 9,405 mia. svenske kr. i samme kvartal sidste år. En stigning på 3 procent, der særligt var drevet af en stigning i passagertallet på næsten 100.000, en stigning på 1,5 procent.

Den dag lød det således fra Rickard Gustafson, administrerende direktør i SAS:

- Vores eksponering til fastlands-Kina er relativt lav med ruterne til Shanghai og Beijing, der årligt betjener cirka 200.000 passagerer. Tabte indtægter fra aflyste flyvninger i løbet af februar og marts forventes at beløbe sig til 200 mio. svenske kr. Så længe COVID-19 udbruddet spærres inde i omfang og de aflyste flyvninger isoleres til vintersæsonen, burde det kun få en marginal effekt på vores indtjening. Vi fortsætter med at holde øje med udviklingen og fastholder en tæt dialog med de relevante myndigheder. Sikkerheden for vores passagerer og medarbejdere har vores højeste prioritet, og vi har brug for at se en positiv udvikling, før vi anbefaler flyvninger til disse regioner, lød det fra SAS-topchefen.

I går 3. marts kom så nyheden om, at selskabet nu også aflyser flyvninger til Hong Kong:

”På baggrund af COVID-19 udbruddet og de globale tiltag, der er gjort for at mindske spredningen af virusset, er efterspørgslen på international luftfart påvirket. Som svar på den lavere efterspørgsel vil SAS i de næste par måneder søge at reducere dele af netværket, hvad angår korte flyvninger. Derudover, og som tilføjelse til de allerede aflyste flyvninger til og fra fastlands-Kina, aflyser SAS flyvninger til Hong Kong fra 5. marts”, fremgår det af en skriftlig meddelelse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.188