23948sdkhjf

Politiet: Sæt jer ind i varebilsregler

Varebilskontrol gav bøder for op mod 400.000 kr.

Politiet opfordrer nu til, at transportbranchen sætter sig godt ind i de nye varebilsregler.

Årsagen er, at Fyns Politi over to dage midt i januar har udført varebilskontrol på Fyn. Resultatet er hele 58 sager, og samlet set er der udskrevet bøder for 350 - 400.000 kr.

- Vi opfordrer derfor kraftigt til, at vognmænd og chauffører sætter sig godt ind i de nye regler, lyder det i en skriftlig meddelelse.

Det er afdelingen Operativ Færdsel, der i samarbejde med Rigspolitiets Nationale Færdselscenter har foretaget varebilskontrollen på Fyn. Årsagen til kontrollen er de nye varebilsregler, der i 2019 trådte i kraft. I forbindelse med kontrollerne blev der i alt skrevet 58 sager, primært for overtrædelse af reglerne om godskørsel. Derudover var der to sager om kørsel i narkopåvirket tilstand, en sag om overlæs, fire sager om overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen, en var frakendt og så var der en del mindre forseelser.

Politikommissær Preben Ingemansen, leder af Operativ Færdsel:

- Resultatet af kontrollen giver os anledning til at opfordre vognmænd og chauffører til at sætte sig rigtig godt ind i de nye regler for registrering af - og kørsel med - varebiler, for vi kan jo konstatere, at der er en del, som ikke har styr på det, og det bliver hurtigt dyrt, siger han.

Ifølge Fyns Politi er vurderingen, at der ved kontrollerne samlet er udskrevet bøder for 350 - 400.000 kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111