23948sdkhjf

Containerfremgang i Gøteborg

Gøteborg Havn melder om fire procents vækst i containervolumener siden nytår.

Trods den usikre markedssituation har Göteborg Hamn øget containeromsætningen med fire procent fra januar til udgangen af september. Væksten skal ses på baggrund af et drop på én procent i den samlede containeromsætning på svenske havne i første halvår.

Fremgangen skylds især en fortsat vækst i antallet af skibscontainere, der ankommer til Göteborg Hamn med godstog fra havnens svenske bagland.

Den store havn i Gøteborg oplevede et fald i containeromsætningen i 2016 og 2017. Men udviklingen vendte i 2018, udskibningen af containere fra de vestlige Sverige og baglandet – en trafik der primært går til containerterminalerne i Gøteborg på lastbil – steg mærkbart.

I år er det så vækst i containere fra resten af Sverige, der trækker op. Her er det som nævnt primært trafikken på jernbanen, der står bag fremgangen. Her er volumenerne angiveligt steget med hele 20 procent fra januar til september. Blandt andet fordi containervolumenerne fra det nordlige og østlige Sverige er vendt tilbage.

- Gøteborg Havn betjener hele Sverige og den nuværende trend er båret af havnens fortsatte landsdækkende opsving i containertrafikken. Havnen har focus på, at sikre svensk industri har uafbrudt adgang til de eksterne marekder, selv om der er et usikkert forretningsklima og et forsigtigt hjemmemarked, siger Elvir Dzanic, der er CEO i Gothenburg Port Authority.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125