23948sdkhjf

Sådan bliver du selvstændig chauffør

Hvis du går med en drøm om at eje din egen fragtvirksomhed, er der gode muligheder for at komme til det. Har du allerede det store kørekort, eller kender du en villig chauffør med et, er der kun få detaljer, der skiller dig fra dit drømmejob.

Muligheder og trusler i dit område

En af de vigtigste analyser, man skal foretage, inden man går i gang med at oprette ApS selskab eller enkeltmandsvirksomhed, er en såkaldt SWOT-analyse. Den består kort fortalt af fire begreber; Strenghts, Weaknesses, Opportunities og Threats. Dvs., at med en SWOT-analyse får man redegjort for styrker ved ens virksomhed, samt svagheder, muligheder og trusler.

Har du stiftet bekendtskab med livet som handelsskolestuderende, er du med stor sikkerhed stødt på analysen, og dens vigtighed er dog også til at tage at føle på. Vil man have et endnu større grundlag at bygge sin virksomhed på, kan man udbygge sin SWOT-analyse, med en TOWS-analyse. Med en TOWS identificerer man mulige strategiske tiltag ved en række forskellige scenarier. Hvordan benyttes f.eks. styrkerne ved en given situation, og hvordan bruger minimerer man strategisk sine svagheder. Det kan en TOWS hjælpe med.

Økonomien

Et andet vigtigt spørgsmål, du skal stille dig selv er, hvordan din nuværende økonomiske situation er. Har du råd til at investere en masse tid og penge i opstart af en ny virksomhed? I mange tilfælde, hvor man ikke allerede har lovning på kundetimer, vil det tage en rum tid at få bygget en kundeportefølje op.

Det koster også nogle penge at starte en ny virksomhed. Opretter man en enkeltmandsvirksomhedsvirksomhed, er det udelukkende ens egen økonomi, der sætter grænser. Er det derimod stiftelse af et ApS man ønsker, er der et krav om en startkapital på 40.000 kr., samt et lille gebyr til oprettelse. Hvis man vælger at få hjælp til oprettelse af virksomheden hos en advokat, vil det være let at foretage selve oprettelsen. På den måde får man typisk al den hjælp man har brug for, for et beløb på nogle tusinde kroner, alt efter hvem man vælger.

Finansiering, lån i banken eller familielån

Har man ikke pengene til at starte ny virksomhed, er der stadig mulighed for at optage lån i banken. For at banken overhovedet vil se på ens forespørgsel, er det vigtigt at have foretaget en SWOT-analyse, samt have gjort det klart, hvordan ens økonomiske formåen kan forventes at være, når virksomheden er kommet godt i gang. Hvis man kan bevise, at ens ide er rentabel, har man langt bedre muligheder hos banken, som jo ofte gerne vil låne ud, hvis renter og afdrag kan betales tilbage rettidigt.

Har man alligevel svært ved at låne pengene hos banken, kan man forsøge sig hos familien, eller en velvillig sponsor, som tror på ens ide. Erhvervslån og finansiering til opstart af virksomhed er også en mulighed.

Uddannelse og tilladelse

Man skal, for at kunne nedsætte sig som selvstændig vognmand, have gennemført en erhvervsuddannelse som chauffør eller en AMU-uddannelse. Har man det, skal man søge om en særlig tilladelse hos Trafikstyrelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094