23948sdkhjf

Seks tips til billeje i Danmark

Står du og skal leje bil til din næste ferie? Så har du sikkert masser af overvejelser i forhold til de praktiske, økonomiske og juridiske aspekter. Med lidt forberedelse kan du minimere risikoen for problemer og  uventede udgifter, når du lejer bil. Her har du Seks tips til billeje i Danmark.

1. Vælg en udlejer, som du føler dig tryg ved

 Hvad enten du skal udenlands eller holde ferie herhjemme, så er det en god idé at leje bilen i god tid, så du har god mulighed for at sammenligne priser og forsikringsvilkår i ro og mag. Det kan være en fordel at vælge en udlejer, som også har kontor i Danmark, da det er lettere at kommunikere undervejs og evt klage efterfølgende, hvis der skulle opstå problemer. Desuden er det lettere at forstå lejekontrakt og forsikringsvilkår på dansk. Du kan bruge Easyterra til at sammenligne forskellige udlejere.

2. Undersøg detaljerne ved pris of forsikring

 Du bør altid undersøge, hvad prisen dækker over. Har du eksempelvis fri kilometer inkluderet, eller skal du betale et ekstra per kilometer? Vær opmærksom på, om det er tilladt at køre ind i andre lande eller regioner, end der du har lejet bilen. Husk også at særge for, du har de nødvendige forsikringer. Undersøg, hvordan du allerede er dækket, eksempelvis gennem din rejseforsikring, så du kun køber de forsikringer, du har behov for.

3. Sæt dig ind i kontrakten

 Du bør også altid sætte dig grundigt ind i biludlejerens regler og vilkår. Medbring en udskrift af din bestilling fra nettet, og sammenlign den med udleveringsblanketten, inden du underskriver. Derved er du sikker på, at vilkårene er ens. Gem en kopi af alle dokumenter, du skriver under på. Underskriv aldrig noget, du ikke forstår fuldstændigt.

4. Brug et kreditkort

 Mange biludlejere kræver, at der betales med kreditkort, så de kan reservere et beløb på kortet. Du bør derfor medbringe et internationalt kreditkort, for eksempel MasterCard, og ikke kun et Visa/Dankort, når du lejer bil. Nogle biludlejere afviser Visa/Dankort som et debetkort, da de ikke kan reservere et depositum på det. I disse tilfælde kan du blive tvunget til at købe en ekstra forsikring for at få udleveret den lejebil, du har bestilt og betalt hjemmefra.

5. Gør dig bekendt med, hvad du skal gøre ved uheld eller problemer

 Inden du henter bilen, bør du få afklaret, hvem du skal kontakte i tilfælde af uforudsete hændelser. Følg altid biludlejningsfirmaets instrukser. Du bør aldrig få bilen repareret uden firmaets skriftlige godkendelse. Kontakt straks politi, biludlejningsfirma og forsikringsselskab, hvis du bliver involveret i et uheld. Desuden bør du notere navn og adresse på alle de involverede.

Dertil kan det være et krav i forsikringsbetingelserne, at der bliver lavet en politirapport ved uheld, hvis forsikringen skal dække.

6. Kontroller altid lejebilen ved udlevering

 Før du kører afsted i bilen, bør du undersøge den for skader. Dette kan du gøre sammen med en ansat i udlejningsfirmaet. Noter kilometerantal, brændstofmåler og eventuelle skader på kontrolrapport, ellers risikerer du at blive holdt ansvarlig. Sørg for at få en kopi af kontrolrapporten.

Hvis du følger disse seks råd, har du et stærkt udgangspunkt for en problemfri billeje.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093