23948sdkhjf

Ny bygning til nyt marked

Øgaard Lastvognsopbyg har stigende succes og fordobler arealet.

Hos Øgaard Lastvognsopbyg og Hydraulik ApS er pladsen blevet for trang til den stigende efterspørgsel efter Ejstrupholm-virksomhedens lastvognsopbygninger. Desuden har Øgaard bevæget sig ind på et nyt marked, og derfor etablerer firmaet splinterny bygning i tilknytning til den eksisterende.

Stiftet i svær tid

Øgaard Lastvognsopbyg og Hydraulik ApS blev stiftet af Jes Øgaard i 2009. Dansk økonomi var stadig stærkt præget af den finansielle krise, men lastvognsmekanikeren havde et godt ry i branchen og så, at der var forretning at hente.

- I starten var vi kun to medarbejdere – inklusive mig selv. Men der var nok at lave, og vi arbejdede rigtig meget, så vi kom ikke sovende til det, siger Jes Øgaard.

I dag beskæftiger Øgaard 16 medarbejdere – heriblandt 12 på gulvet og Jes Øgaards kone Annette Øgaard, der har en fortid inden for blandt andet marketing og bogholderi, på virksomhedens kontor.

Sidste år blev Øgaard kåret som gazellevirksomhed, og det ser Jes Øgaard som et skulderklap og et tegn på, at han har de rette medarbejdere.

Siden stiftelsen har Øgaard over 1.200 opbygninger bag sig, der inkluderer stort set alt inden for lastvognsopbyg, men med speciale i trækkeropbygning med og uden hydraulik. Hydraulikafdelingen tilbyder blandt andet montering af udstyr og opbygning af køretøjer samt udførsel af lovpligtige eftersyn på kraner, tip, og lifte til kunderne, der kommer fra hele Danmark samt Sverige, Norge og Tyskland.

Ny bygning

Øgaard blev stiftet på en lokation i Hjøllund, men i 2013 voksede selskabet ud af sin egen succes, og Øgaard flyttede ind i en tidligere vognmandsforretning i Ejstrupholm, hvor det også ligger i dag.

Men i takt med, at Øgaard har oplevet stigende succes og bevæget sig ind på nye forretningsområder, har Jes Øgaard måttet sige nej til opgaver, fordi pladsen er for trang og antallet af medarbejdere er for få.

- Vi siger nej til ordrer, fordi vi mangler plads og folk, og det er jo ærgerligt. Desuden har vi det seneste års tid bevæget os ind på et nyt marked, hvor vi er begyndt at montere hejselad, kroghejs, ladopbygninger og lastbilkraner, men værkstedet er ikke effektivt nok til det, siger Jes Øgaard.

Derfor etableres i øjeblikket en tilbygning på 900 kvadratmeter, som næsten er en fordobling af det nuværende areal. Byggeriet gik i gang midt i juni og forventes at stå færdigt 1. november.

Den nye bygning er målt op til at passe til 11 trækkere, og medarbejderne har givet deres input til, hvordan den nye bygning skal se ud. ”De er eksperterne og ved, hvordan den skal se ud og hvad der er behov for”, forklarer Jes Øgaard.

- Nu bygger vi noget, vi altid gerne har villet have. Det bliver moderne og får en traverskran i loftet. Fredborg A/S har stået for totalentreprisen, og det har været meget effektivt, siger Jes Øgaard.

(Denne artikel er også bragt i Danske Transport Mediers indstik "Transport i Midtjylland").

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063