23948sdkhjf

Nye forretninger kommet i havn

Dan Spedition er flyttet på havnen.

- Min far sagde, at man altid mødes to gange i livet, og derfor skal man opføre sig ordentligt.

Ordene kommer fra Klaus Jessen, direktør for Dan Spedition – der per 1. februar 2018 flyttede fra Aarhus-forstaden Åbyhøj til Soja Huset på Aarhus havn blandt kolleger og kunder.

Han taler meget – og hurtigt – og man får en klar fornemmelse af, at det ikke er tomme ord, når han taler om ordentlighed, ordholdenhed og gennemskuelighed, som er nøgleord i hovedselskabets forretningsgrundlag. Tværtimod efterlades man med en tro på, at det er værdier, Klaus Jessen havde med sig, allerede da han satte sig i chefstolen i 2015.

Tættere kundekontakt

Dan Spedition blev stiftet i Padborg i 2012, hvorfra hovedkontoret og selskabets stifter Henrik Ragn styrede slagets gang. I 2013 oprettede selskabet en afdeling i Åbyhøj, året efter blev Klaus Jessen ansat og i 2015 blev han forfremmet til direktør.

Klaus Jessen blev udlært speditør i 1988, hvorefter karrieren bragte ham til steder som Leman, Aldi og Pressalit. Men det blev hos Fleggaard, han tilbragte størstedelen af sit arbejdsliv – 17 år – og det er også fra grænsehandelskoncernen, han kender Henrik Ragn, der altså ansatte sin tidligere kollega til Dan Spedition.

Dan Spedition gør sig i behandling af tolddokumenter – herunder EU-fortoldninger og fortoldning med licenser, CED. Mange af Dan Speditions kunder befinder sig på Aarhus Havn, og derfor luftede Klaus Jessen allerede ved sin ansættelse, at afdelingen burde flyttes ned på havnen i Danmarks største containerhavn.

- Blandt andet fordi vi alligevel besøger Toldekspeditionen i Aarhus hver dag, som jo ligger hernede. Desuden var vi lidt usynlige i Åbyhøj. Selvfølgelig findes der mail og telefoner, men jeg kan mærke, at vores nye synlighed har givet ny forretning. Muligheden for at få en snak med kunder ansigt til ansigt er bare større, og det er enormt vigtigt at kunne se på hinanden, når man snakker med kunder. Jeg er af den gamle skole. Et godt gammeldags håndtryk og et fysisk besøg er vigtigt. Det sender også et godt signal, siger Klaus Jessen.

Neutral klarerer

Ud over Klaus Jessen består kontoret af den daglige leder Paola Schrøder Leone og speditørerne Stine Kølle Hansen og Allan Lauersen.

- Fordi Aarhus-afdelingen har været i vækst, har jeg befundet mig meget her det seneste halve års tid. Men nu skal jeg mere ud i marken og være sælger, og det glæder jeg mig til. Jeg glæder mig til at skaffe nye kunder til vores dygtige medarbejdere i Dan Spedition og samtidig vedligeholde kontakten med de eksisterende, siger Klaus Jessen.

Dan Spedition udfører fortoldninger for større virksomheder, der ikke har egen klarer-afdeling. De typiske kunder er industrivirksomheder, shippingselskaber, vognmænd, speditører og rederier.

- Vi ser mere og mere, at en række virksomheder gerne vil outsource deres tolddokumenter. Industrivirksomhederne er dygtige til at producere, men vi er eksperterne i tolddokumenter. Når virksomhederne selv vil lave deres tolddokumenter, sker der fejl. Og så har de heller ingen at ringe til, når det går galt, siger Klaus Jessen.

Direktøren mener, at Dan Speditions dna, ud over at være eksperter i toldklarering, er selskabets neutralitet.

- Neutral betyder, at vi har sammenfald af kunder, der kan være indbyrdes konkurrenter. Vi blander os ikke i deres forretninger, og vi holder kunderne for os selv. Hvis ikke vi var neutrale, kan det ødelægge hele forretningen, lyder det fra Klaus Jessen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye beregninger: Endnu en bombe sprænger under mærsk-motorvejen
Mens transportsektoren skriger på arbejdskraft: Bøvl med køreprøver skaber flaskehals
TikTok saver i modebranchens lange forsyningskæder
Panamakanalen i alarmberedskab: Skibstrafikken truet af tørke
Hurtigere i gang med ny lagerautomat fra Knapp
Politikere frygter at Femern-forbindelsen bliver mest for lastbiler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078