23948sdkhjf

Soka: 35 år med spedition

Mere arbejde siden flytning til Aarhus.

- Vi var ude og få en rigtig god frokost - ellers har der ikke været den store fejring. Men vi holder en stor jubilæumsfest, når vi fylder 40, lover Søren Schmidt Christensen med et smil.

Baggrunden er, at Soka Spedition 1. oktober kunne fejre 35 års jubilæum som speditør i den danske transportbranche, hvilket direktøren mener er usædvanligt for et selskab af Sokas størrelse.

- 35 års jubilæum er usædvanligt for så lille en speditionsvirksomhed som os. Jeg tror ikke, der er mange speditører af vores størrelse tilbage, som også blev stiftet dengang. Enten er man blevet opkøbt af større virksomheder, har vokset sig store eller er lukket ned, siger Søren Schmidt Christensen.

Mere travlt i Aarhus

Soka Spedition blev stiftet i Vojens i 1982, men efter overtagelsen af familievirksomheden valgte Søren Schmidt Christensen i maj 2016 at flytte Soka Spedition til havnen i Aarhus, hvilket er en beslutning, han ikke har fortrudt.

- Vi har fået markant mere travlt, siden vi flyttede til Aarhus. Der er god aktivitet, og det går godt fremad. Den anden dag fik vi eksempelvis en opgave med at supervisere omlæsninger af nogle containere på havnen, hvilket vi jo ikke fik før, og blandt andet derfor har vi en klar fordel af at ligge hernede, siger direktøren.

Han har netop ansat en speditør mere til kontoret, der kommer med erfaring fra søfragt, hvilket får bemandingen op på tre speditører og en bogholder. Desuden håber han at kunne ansætte yderligere en speditør mere i løbet af 2018, men det afgøres af aktivitetsniveauet.

Flere ad hoc-opgaver

En stor del af den større aktivitet udgøres af en stigning i antallet af ad hoc-opgaver, siger Søren Schmidt Christensen:

- 80 procent af alt det vi laver, er ad hoc-opgaver, og vi er også begyndt at få flere større ad hoc-opgaver. Eksempelvis har vi lige nu to biler på vej fra Finland til Italien med overdimensioneret gods, som er en opgave, der kom pludseligt. Vi er også i gang med at læsse sojaskrå i Ungarn, hvilket vi aldrig har prøvet før, siger han og tilføjer, at det blandt andet skyldes den hurtige ekspeditionstid, som et kontor af Sokas størrelse kan tilbyde.

Ifølge Søren Schmidt Christensen er det ikke en ambition i sig selv, at Soka Spedition skal vokse sig store. Lige som det heller ikke var ambitionen for hans mor Karen Marie Christensen, der stiftede Soka Spedition i 1982 og som gik bort i juni sidste år.

- Vi vil gerne blive ved med at være gode til det, vi laver – at fokusere på blandt andet overdimensioneret gods og kurér, som vi er gode til og laver rigtig meget af. Vi skal ikke vokse bare for at vokse. Det var heller aldrig ambitionen for min mor, at Soka skulle være store. Hun ville bare gerne levere en god service. Og det er en forretningstilgang, jeg er gået videre med, lyder det fra Søren Schmidt Christensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095